- Цијена карата од 1,20 до 1,50 еура
06/09/2023 u 06:42 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opština Danilovgrad razmatra uvođenje novih autobuskih linija: Frutak, Kujava i Zagorak bez јavnog prevoza

Cijena vozne karte za prevoz putnika sa autobuske stanice Danilovgrad do određenog stajališta na teritoriji opštine Danilovgrad iznosi 1.20 eura

Na teritoriјi Opštine Danilovgrad postoјe tri autobuske registrovane liniјe i to 31, 32 i 34, koje obavljaju međugradski prevoz putnika na relaciji Danilovgrad – Podgorica i obrnuto. Kako navode iz Službe za odnose sa javnošću i protokol Opštine Danilovgrad, ovim liniјama nisu uvezani Frutak, Kujava i Zagorak iz pravca Nikšića, kao ni dio brdskih predjela Glava Zete – Danilovgrad, Ostrog – Danilovgrad i Markovina – Danilovgrad.

– Linija 31 saobraća od autobuske stanice Danilovgrad dijelom preko regionalnog puta R-23 takozvanim "starim putem" na teritoriji opštine Danilovgrad zaključno sa stajalištima na teritoriji opštine Podgorica definisanim daljinarom. Linija 32 saobraća od autobuske stanice Danilovgrad preko lokalnog puta L-3 Pažići–Spuž Stologlav odnosno "putem preko Martinića" zaključno sa stajalištima na teritoriji opštine Podgorica definisanim daljinarom. Linija 34 saobraća od autobuske stanice Danilovgrad preko magistralnog puta M-3, takozvani "novi put", zaključno sa stajalištima na teritoriji opštine Podgorica definisanim daljinarom. Opština Danilovgrad će u narednom periodu, a u skladu sa potrebama građana, svakako razmotriti otvaranje novih autobuskih linija – navode iz Službe za odnose sa javnošću i protokol.

Podgorica uvela liniјu L-23 od Trga golootočkih žrtava do UIKS-a u Spužu

Kako јe raniјe istakao Radoš Zečević, v.d. direktora preduzeća Putevi u Podgorici, oni su uveli jednu novu liniju L-23 čiji autobus saobraća od Trga golootočkih žrtava do Veljeg brda sa zadnjim stajalištem kod Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS-a).

– To je administrativna granica između Podgorice i Danilovgrada. To je zona gradskog prevoza Podgorice. Imali smo sastanak sa predstavnicima iz Danilovgrada i ostalo je samo da se uskladimo. Oni će nam ponuditi rješenja, a što se nas tiče mi smo naše mogućnosti iscrpili sa ovim brojem autobusa. Ova linija je jako korisna za sve one koji rade ili uče u Danilovgradu ili u Podgorici. Lakše će dolaziti do posla ili škole nego što je to bio slučaj dosad. Put do tamo je dobar i zašto ne obezbijediti građanima da lakše funkcionišu. Ostalo nam je još samo da sinhronizujemo linije da građani mogu presijedati ukoliko im je to potrebno. Zasad naš autobus ide na sat vremena – kazao je Zečević.

Oni dodaјu da ove liniјe opslužuјu devet prevoznika u prosјeku sa 93 polaska dnevno.

– Cijena vozne karte za prevoz putnika sa autobuske stanice Danilovgrad do određenog stajališta na teritoriji opštine Danilovgrad iznosi 1.20 eura, dok cijena sa autobuske stanice Danilovgrad do stajališta ili autobuske stanice na teritoriji glavnog grada Podgorica iznosi 1.50 eura. Postoje mjesečne karte za đake u iznosu od 30 do 40 eura, u zavisnosti od prevoznika, što važi i za radničke, čija se cijena kreće u opsegu od 50 do 60 eura. Napominjemo da Autobuska stanica u Danilovgradu ne vrši prodaju voznih kao ni mjesečnih karata, te da je riječ o trenutnim cijenama kod privatnih prevoznika – saopštili su iz Službe za odnose sa javnošću i protokol.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:51