Nagrađeni hercegnovski učenici / Foto: Opština HN
13/05/2024 u 06:18 h
Ljiljana ČelebićLjiljana Čelebić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Opština Herceg Novi uručila nagrade: Priznanje za znanje dobilo 47 učenika

Opština Herceg Novi i Sekretarijat za kulturu i obrazovanje upriličili su prijem za 47 učenika osnovnih, srednje i muzičke škole koji su osvojili nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Svečanost i dodjela nagrada upriličeni su u bašti Kuće nobelovca Iva Andrića. Priznanja naјboljim učenicima uručili su predsjednik Opštine Stevan Katić i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

– Hvala vam za sve nagrade koje ste donijeli u svoj grad! Hvala vam što pokazujete da u Herceg Novom stasavaju sjajne mlade generacije naučnika, umjetnika, sportista! Hvala vam što svojim postupcima i uspjesima dajete primjer drugima – kazao je Katić, poželjevši nagrađenim učenicima da i u daljem radu postižu uspjeh i odlične rezultate na ponos svih. On јe naglasio da će talentovani i uspješni učenici uvijek imati podršku lokalne uprave.

Najuspješniji na državnom takmičenju nagrađeni su i novčanim nagradama: Dušan Reljić, učenik IX1 OŠ "Dašo Pavičić" – I mjesto na državnom takmičenju iz matematike; Lana Vučinić, učenica SMŠ "Ivan Goran Kovačić" – I mjesto na državnom takmičenju gastronoma; Sava Huter, SMŠ "Ivan Goran Kovačić", IV razred gimnazije – III mjesto iz fizike na Državnom takmičenju, i Andrej Voučko, SMŠ "Ivan Goran Kovačić", IV razred gimnazije – III mjesto iz engleskog jezika na Državnom takmičenju, kao i III mjesto iz filozofije na Olimpijadi znanja.

Iz OŠ "Orјenski bataljon" za uspјeh na Međunarodnom takmičenju "Matematika bez granica" nagrađeni su: Vukica Obradović, Matija Vuković (III razred), Katarina Mitrović, Matija Vuković (VIII razred) i Milan Ilić.

Nagrađeni iz Škole za osnovno muzičko obrazovanje

Za osvojene nagrade na međunarodnim takmičenjima nagrađeni su i učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje: Sava Gazenko, Mitar Žižić, Ilija Poznanović, Bela Petković, Nikolija Ožegović, Irina Krivokapić, Lena Jakšić, Sara Korovljević, Lana Kulinović, Nikolina Kokot, Marija Matović, Stefan Vlaović, Mikhail Kadkin, Anja Birovljev i Milica Mirić. Vasja Petrović, Asja Radojević, Mila Petrović i Una Čolić nagrađeni su za osvojene nagrade na državnom takmičenju.

Za uspјeh na Međunarodnom matematičkom takmičenju "Kengur bez granica" iz OŠ "Dašo Pavičić" nagrađeni su: Toni Movili, Genadij Bojaršinov, Viktoria Shiskina.

Za čovječnost, dobročinstvo i humanost nagrađena je Marija Vidaković, učenica SMŠ "Ivan Goran Kovačić".

Spajić dobitnicima nagrada na državnom takmičenju znanja: Vi ste najsvjetlija budućnost ove zemlje

Nagrađeni su i učesnici Državnog takmičenja u znanju: Stefan Anđelić, OŠ "Milan Vuković", te Miloš Bogdanović, Sofija Kasum i Iva Tomanović, učenici OŠ "Ilija Kišić", zatim – Tijana Živaljević, Damir Prašović, Roman Gradoselskiy, Paula Riha, Mija Pavlović i Isidora Sijerković, učenici OŠ "Orjenski bataljon". Iz OŠ "Dašo Pavičić" nagrađeni su učenici: Mihajlo Vlahović, Sofija Grković, Luka Marković, Luka Novaković i Maksim Ćetković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. jul 2024 02:21