Са састанка радне групе / -Општина
18/12/2021 u 07:19 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Котор и синдикат постигли договор: У плану градња 180 станова

Општина Котор ће уступити земљиште за изградњу 180 стамбених јединица у циљу рјешавања егзистенцијалних потреба више десетина запослених у јавном сектору. Општина ће и комунално опремити земљиште, најављују из локалне управе

На састанку радне групе, коју чине представници Општине Котор и синдикалних организација здравства, просвјете и културе, јуче је договорено да се након израде идејног рјешења крене у даљи поступак реализације пројекта станоградње, саопштено је из локалне управе. Појашњавају да је Општина на основу параметара из Просторно урбанистичког плана (ПУП) одрадила идејну скицу датих локација, на основу које представници синдиката могу одрадити јединствено идејно рјешење, након чега ће се приступити изради главног пројекта и његовој финализацији.

-Општина Котор ће уступити земљиште за изградњу 180 стамбених јединица у циљу рјешавања егзистенцијалних потреба више десетина запослених у јавном сектору (чланова синдиката). Осим уступања парцела, Општина ће и комунално опремити земљиште, најављују из локалне управе. Подсјећају да је Општина у октобру започела разговоре у циљу рјешавања стамбеног питања грађана.

-Те на тај начин показала да ће у наредном периоду водити одговорну политику у овој области подједнако водећи рачуна о свим грађанима, а узимајући у обзир младе брачне парове, самохране родитеље, пензионере и остале који немају ријешено стамбено питање, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:41