Мјештани насеља Гребица одушевљени радовима / -шапурић
28/09/2021 u 06:58 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Никшић реконструише локалне путеве; Асфалт стигао иако избора нема на видику

Можда сви нисмо били подобни и тако је то трајало годинама. Сад нема избора, али ми добисмо асфалт, који никад нисмо имали, и то по захтјеву који сам предао Општини прије неколико мјесеци, казао је Миливоје Божовић

У приградским мјесним заједницама на подручју општине у току је реконструкција локалних путева. Цесте се поправљају, пресвлаче новим асфалтом, неке дионице први пут од изградње. Радило се и поправљало у Никшићу и претходних шеснаест година владавине једне политичке струје, али углавном у оквиру предизборних кампања или одмах након избора, а ради испуњења обећаног тамо гдје је то морало бити завршено. Како бар засад нема избора у најави, општинске машине су у појединим насељима изненадиле и обрадовале мјештане.

– Напокон и ми да добијемо пристојне путеве до својих кућа. Можда ова нова власт града хоће да се докаже, али у сваком случају им треба одати признање јер ми више нијесмо грађани другог реда, истакао је Милорад Жугић, мјештанин насеља Гребице.

Удаљени су око три километра од центра града, а поједине дионице кроз насеље су протеклих година, по приоритетима тадашње власти, реконструисане.

– Наших око 150 метара, гдје је неколико домаћинстава, није било у тим приоритетима. Били смо неподобни, нисмо били "њихови" како су била нека објашњења која смо незванично добијали, каже Жугић.

Спорна дионица у Гребицама била је предмет бројних захтјева које су мјештани упућивали надлежним у локалној управи. Мјештанин Миливоје Божовић каже да је многе захтјеве лично у име комшија потписао и предао у Општини, али ниједан није "прошао" даље од секретарице.

– Можда сви нисмо били подобни и тако је то трајало годинама. Сад нема избора али ми добисмо асфалт, који никад нисмо имали, и то по захтјеву који сам предао Општини прије неколико мјесеци када је нова власт почела свој мандат, казао је Божовић додајући да је најављено и постављање расвјете и побошљање водоводне мреже.

image

Милинко Ђуровић

-Шапурић
Сређују путеве у многим насељима

Цесте су, осим у Гребицама, реконструисане и у Драговој Луци, Кличеву, Глибавцу, Милочанима, чак и у насељу Зверињак гдје годинама локална управа није имала значајније инвестиције. Милинко Ђуровић, који руководи општинском механизацијом, за "Дан" је казао да су радове на локалним путевима започели прије десетак дана. Ради се, појаснио је он, по захтјевима које је општинска комисија оцијенила оправданим, а за поменути период у неколико насеља поставили су близу три километра новог асфалта.

– Већ је механизација "Машинског прстена", односно Општине Никшић на припреми наредних радова. У дијелу Горњих Рубежа треба да поставимо 700 метара асфалта, а наставићемо и даље с радовима уколико временске прилике дозволе, рекао је Ђуровић.

Поправка путева планирана је и у Жупи, као и у насељима Кочани и Горње Поље.

У Секретаријату за инвестиције и пројекте за "Дан" кажу да није у питању доказивање већ желе да Никшићани напокон схвате да убудуће неће бити селективности у одређивању приоритета.

– Сви грађани ће бити уважени једнако јер ако наставимо по принципу како је то рађено досад, онда нисмо направили никакву промјену. Радићемо другачије и вјерујем да ће суграђани бити задовољни, казала је Светлана Томић из тог ресора.

Позивају грађане да им укажу на проблеме, а сваки захтјев ће добити одговор, након што комисија утврди чињенично стање.

– Желимо да покажемо да ова локална самоуправа није ту само док су избори. Биће испоштован сваки захтјев и трудићемо се да будемо у служби грађана, поручио је Предраг Вишњић из надлежног секретаријата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 19:48