Акумулација Отиловићи / -Б.Је.
01/05/2022 u 07:59 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Пљевља планира да уложи око четири милиона на побољшање водоснабдијевања

За изградњу постојења за прераду питке воде Богишевац ове године је нашим буџетом предвиђено 200.000 еура. Изабран је извођач и план је да се до краја љета овај пројекат заврши, каже предсједник Општине Ковачевић

Општина Пљевља намјерава да у овој години уложи значајна средства у систем водоснадбијевања. Како је саопштио предсједник Општине Рајко Ковачевић, план је да се у овој години уложи око четири милиона еура. Новац ће бити обезбијеђен из општинског и државног буџета, као и из донација.

-За изградњу постојења за прераду питке воде Богишевац ове године је нашим буџетом предвиђено 200.000 еура. Изабран је извођач и план је да се до краја љета, а ја се надам и знатно раније овај пројекат заврши. За реконструкцију постројења питке воде Плијеш обезбијеђена су средства у износу од 1.180.144 еура из државног буџета. Урађен је и ревидован главни пројекат, очекујемо расписивање тендера за избор извођача од стране Управе за јавне радове. Ове године смо планирали средства за постројење за прераду питке воде на Брезници. Висина инвестиције је око 1.500.000 еура, у чему ће Влада Словеније учествовати са 900.000 еура, а остатак дају Општина и држава. Пројекат је урађен. Такође, извршићемо реконструкцију главног довода из изворишта у Потпећу до Пљеваља. Државним буџетом је опредијељено 884.289 еура - навео је Ковачевић, који је приликом доласка на мјесто предсједника општине саопштио да ће све урадити како би рјешио питање водоснабдијевања града, као и стварање услова за што чистији ваздух.

Одборник Социјалистичке народне партије Милован Гогић тврди да је најбоље рјешење да се вода за град обезбиједи из акумулације Отиловићи.

-Неопходно је изградити фабрику за прераду воде и цио град снабдјети језерском водом. Постојеће водоводне системе и изворишта ослободити како би села у пљеваљској котлини добила воду - каже Гогић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:15