Одроњени пут у Плужинана / - Читалац Портала Дан
26/10/2021 u 13:07 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Плужине узалуд тражи санацију клизишта: Одроњени дио пута и даље пријетња

На поменутој дионици у мјесту Гојковића До у марту ове године услијед клизишта према Пивском језеру одрониле су се обје коловозне траке магистрале и саобраћај се од тада одвија наизмјенично и изутетно отежано и небезбједно

Предсједник Општине Плужине Мијушко Бајагић поново је ургирао код Министарства капиталних инвестиција да се напокон санира клизиште на магистралном путу који тај град повезује са остатком Црне Горе. На поменутој дионици у мјесту Гојковића До у марту ове године услијед клизишта према Пивском језеру одрониле су се обје коловозне траке магистрале и саобраћај се од тада одвија  наизмјенично и изутетно отежано и небезбједно. Бајагић је у ургенцији од 15. октобра в.д.генералном директору Директората за државне путеве Мирославу Машићу навео да су одроњене обје коловозне траке у дужини од око 15 метара и  да је на мјесту гдје су се налазиле земљиште потонуло и до два метра. Да би се саобраћај како-тако одвијао направљено је проширење пута, али је безбједност том дионицом и даље под знаком питања.

-Возила преко проширења саобраћају наизмјенично, без постављене саобраћајне сигнализације, а према клизишту које се налази уз само проширење није постављен никакав вид заштите за учеснике у саобраћају. Поменути путни правац је веома значајан за Плужине и представља једину везу са остатком Црне Горе, али и веома значајну саобраћајну везу између Црне Горе и Босне и Херцеговине, навео је Бајагић у ургенцији у коју је портал Дана имао увид.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:54