/ фото: Д.С.
18/04/2022 u 15:13 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Oпштина Бар очекују да се Kућа маслина препустити локалној управи на управљање

Према ријечима предсједника Општине Бар Душана Раичевића, oпштина ће то на прави начин знати да организује

Општина Бар  очекује да ће ресорно Министарство пољопривреде, сходно ранијем договору, управљање Кућом маслина препустити локалној управи.

Према ријечима предсједника Општине Бар Душана Раичевића, oпштина  ће то на прави начин знати да организује, са циљем да сам објекат живи, да се маслиново уље производи и да маслинари имају мјесто на којем се окупљају, размјењују искуства и на којем могу да се едукују.

Раичевић поручује да га радује чињеница да се процес који се одвија већ пар мјесеци у дијелу техничког пријема објекта приводи крају, али и да ће недостајућа опрема, која треба да буде испоручена наредних дана, бити убрзо стављена у функцију.

-Забрињава што овај поступак и техничког пријема и свих осталих активности, траје превише дуго и већ сада морамо уложити додатне напоре како би заживио у пуном сјају овај центар маслинарства који ће окупљати, не само барске маслинаре, не представнике једног удружења него свих удружења у Бару али и  маслинари из Улциња, Боке и цијеле Црне Горе. Очекивања су маслинара да реализација свих активности које су дефинисане за овај пројекат иде много брже него што је то сада случај. Са нивоа локалне управе ангажоваћемо се  како би се ентеријерски простор додатно оплеменио, опремио и ставио у пуну функцију - каже Раичевић и додаје:

- Кућа маслина представљаће у пуном смислу центар за све активности маслинара као вишенамјенски објекат у којем ће се вршити производња маслиновог уља, његово паковање и бреднирање, различите анализе уља али и обуке које ће помоћи маслинарима да унаприједе квалитет својих производа. Осим тога, у објекту постоји и продајни и изложбени простор, те ће се на тај начин омогућити додатна промоција барске туристичке понуде, али и маслинарске привреде за туристе и грађане.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:41