Приватник уништава село / - фото: приватна архива
12/01/2022 u 12:08 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Османовић: Подршка мјештанима Веље Горане поново изостала, сами се боре против каменолома

Срамотно је да сви затварају очи и да гледају политичку или неку другу корист, пред концесијом која је штетна по локалну заједницу. Није потребан велики напор да бисте схватили шта је случај, каже мјештанка

Едина Османовић из Веље Горане, у Општини Бар, обратила се медијима дописом у којем наводи да у овом мјесту приводе мјештане који су цивилизовано и мирно изашли да чекају комуналну полицију и да бране праг своје куће од разарања.

- Тужно је да смо поново остављени да се сами боримо против каменолома и да нам је угрожена цијела локална заједница, а да нико од надлежних не реагује, већ нам приводе мјештане.

Срамотно је да сви затварају очи и да гледају политичку или неку другу корист, пред концесијом која је штетна по локалну заједницу. Није потребан велики напор да бисте схватили шта је случај.

Претходна власт, на челу са ДПС-ом је дозволила ову концесију инвеститору „Тројан” доо, да у наредних 30 година, нама на 200 метара од кућа прави каменолом, за који сви знамо како ће изгледати и колико је девастирајући.

Дозволиће да нам се пред двориште бацају мине и да се још каже да је то у складу са стандардима животне средине и да је то све по закону, а нас мјештане нико не пита. Колико слијепи треба да будемо да би схватили да је ово атак на цијело једно село зарад вишемилионског интереса појединца - наводи Османовић.

Она је устврдила да „због профита једног бизнисмена треба цијело једно село да оде у пропаст”.

-Да се раселимо, да оставимо све што су нам дједови и бабе стекли и све за шта смо се мучили година, зато јер ни ову власт изгледа не занима да заустави трулу политику претходног режима, већ се наставља са истом. Народ се са свих страна обмањује, манипулише и тјера у ћошак. Лако је господо да гурате компромисе под нос људима који немају алтернативу и који су препуштени сами себи. Ово је једна велика срамота за цијелу Црну Гору и за представнике грађана. Је ли могуће да сви затварају очи, да нико не реагује и да нас нико не штити, већ се дозвољава овакав пројекат пред нашим кућама, као да наши животи, здравље, имовина, ништа не вриједе - указује Османовић, по струци економиста.

Добит државе шест милиона еура, а село нестаје!

-Сви причају како брину о грађанима, а истина је, да због добити државе од око шест милиона желе уништити цијело село. Ако на овај начин и ова власт жели да пуни државну касу, на уштрб живота грађана, ја немам што додати осим, срамота ме гдје живим и да ни ова власт не разумије шта то значи еколошка држава.

- По не знам који пут, апелујем на све који су у позицији да нам помогну да ово обуставимо. Ово није питање политичких поена и ко за кога гласа, ово је питање живота људи и наше будућности, овдје треба да су и позиција и опозиција и активисти и невладине организације и сви добри људи који мисле добро Црној Гори. Ово је борба за наша основна људска права за која изгледа нико не мари - поручила је Османовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 10:16