/ - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
08/12/2023 u 10:20 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Otac dječaka koji je prijetio đacima: On nije psihički bolesnik, imao je problem sa depresijom

On naglašava da njegov sin nije bio na liječenju već na posmatranju

Otac učenika OŠ “Ratko Žarić” koji je juče prijavljen policiji zbog navodnih prijetnji drugim učenicima ove škole imao je potrebu da pojasni izjavu koju je juče dao medijima. Tim povodom ponovo se obratio javnosti kako bi istakao da je njegovo dijete imalo ranije određenih problema, ali da su stručna lica utvrdila da ne predstavlja prijetnju za sebe kao ni za druge.

- Dijete nije psihički bolesnik, imalo je problem sa anksioznosti i depresijom i suicidnim idejama. Zbog toga je poslato na posmatranje  na kliniku u Beograd.

Tamo je utvrđeno da je dijete bezopasno apsolutno i po sebe i po druge, da ima “pojačane zahtjeve adolescentskog uzrasta…”. U Beogradu mu je skraćen boravak zato što je pozitivno reagovalo - kazao je otac dječaka 

On naglašava da njegov sin nije bio na liječenju već na posmatranju.

- Juče su izjavili i postoji zapisnik u policiji da je rekao prije tri-četiri mjeseca nekome da će to da uradi, ne postoji ni ime toga kome je to rekao, ni datum kad je rekao, ni vrijeme. Ne postoji nikakav spisak, niti da je konkretno i direktno nekome prijetilo. Ugrozili su mi dijete. Vratili ga u stanje depresije, ugrozili su lični i profesionalni integritet i mene i moje supruge. Stigmatizovali su mi dijete i familiju. Moje dijete više ne smije da izađe na ulicu jer ga je strah da će neko da ga kidnapuje. Lako je uništiti nekoga, ali ga je teško zaštititi - navodi otac dječaka.

Podsjećamo, Uprava nikšićke Osnovne škole (OŠ) „Ratko Žarić“ podnijela je prijavu policiji da je jedan učenik upućivao prijetnje ostalim đacima te ustanove. Učenik je prijetio da će pobiti đake i to, navodno, 18.decembra. Navodno je napravio i spisak. O tome se, kako saznaje portal RTNK, povjerio svom drugu.

OŠ „Ratko Žarić“: Učenika prijavili policiji zbog prijetnji smrću đacima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:57