Мокра и сува фракција у будуће се одлажу одвојено / - Комунално Котор
15/10/2021 u 20:43 h
Б.М.Б.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отпад у Котору ће се одлагати одвојено

У једној се сакупља „сува фракција”(коју чине све врсте пластичних производа и тетрапак амбалаже, папир, картон, стиропор, метал, текстил, обућа и стакло), а у другој „мокра фракција” коју чине остави хране, зелени отпад и слични органски отпад

У Котору од данас почиње примјена Одлуке о начину одвојеног сакупљања и сакупљања комуналног отпада ради прераде.

Како истичу из предузећа „Комунално Котор”, ова одлука ће се примјењивати фазно, а прва обухвата центар града и контакт зону између ријека Шкурде и Гурдић, као и насеља Шкаљаре, Доброту и Муо.

Контејнери су обиљежени наљепницама на којима је графички и текстуално назначена врста отпада који се одлаже у контејнер.

Из предузећа појашњавају да систем сакупљања отпада у „двије канте“ подразумијева сакупљање комуналног отпада у двије раздвојене посуде. У једној се сакупља „сува фракција”(коју чине све врсте пластичних производа и тетрапак амбалаже, папир, картон, стиропор, метал, текстил, обућа и стакло), а у другој „мокра фракција” коју чине остави хране, зелени отпад и слични органски отпад.

- Писана упутства о начину одвојеног одлагања отпада, грађани ће добити и уз мјесечне рачуне за услуге одвожења отпада. Надзор над спровођењем ове одлуке има Комунална полиција Општине Котор – истиче се у саопштењу Комуналног предузећа

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:29