/ - фото: Општина Котор
11/10/2021 u 13:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отворена УНЕСКО радионица о интерпретативном планирању

Резултати радионице значајни су и нама који овдје живимо, управљамо и настојимо ускладити очување културне и природне баштине, казао је Јокић

Регионална пилот радионица о интерпретативном планирању у мјестима свјетске баштине у Европи у организацији UNESCO-a одржава се у Котору од 10-15 октобра.

Предсједник Општине Котор, Владимир Јокић је истакао задовољство што је Котор у наредним данима домаћин оваквог догађаја на коме ће експерти из Европе и региона размјењивати искуства, знања и примјењивати их управо на објектима унутар градског језгра УНЕСЦО-вог града Котора.

- Резултати радионице значајни су и нама који овдје живимо, управљамо и настојимо ускладити очување културне и природне баштине са неминовним развојем нашега града. То је обавеза свих нас и управо овакви догађаји који на самом терену, у срцу града, окупљају експерте у области очувања и развоја објеката свјетске баштине, омогућавају нам да у најбољлој могућој мјери пронађемо најадекватније одговоре како развијати, а заштитити град- истакао је Јокић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:21