Саво Павловић / - фото: Д.С.
22/11/2021 u 08:33 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Павловић: Плате у барској Комуналној полицији јад и биједа

Независни одборник апелује на предсједника Општине Душана Раичевића да се ангажује и ове године службеницима у Општини подијели зимницу

Независни одборник у барском локалном парламенту Саво Павловић, који је запослен у Комуналној полицији, каже да су им „плате јад и биједа”.

- Узмимо средњу школу са коефицијентом 4,1 и помножимо са 63, добићете 258 еура. То је плата онога који је почео да ради у Општини са средњом школом први радни дан. Нађите ми још једну фирму у Бару гдје су такве плате. Нема је - а зашто? Зато што нам је Игор Лукшић у вријеме кад је био премијер објединио и регрес и топли оброк, па нам је то подијелио на рате, затим на то ударио порез на додатну вриједност и то нам је прикачено платама. Тако да и кад добијемо варијабилу, и то морам напоменути, она није свима иста у Општини, јер нпр. имате у Секретаријату за општу управу курире који добијају пет посто, а и неке који добијају 10, 15, што може да иде и до 30 посто, а што би било, примјера ради, примјерено да 30 посто варијабиле добијају комунални полицајци и комунални инспектори. И нормално сви инспектори по осталим секретаријатима, јер то су послови који непосредно пуне буџет, свака казна иде тамо. А они су изложени и сунци и киши и вјетру - каже Павловић.

Он апелује на предсједника Општине Душана Раичевића да се ангажује и ове године службеницима у Општини подијели зимницу.

- Сви ми који радимо у Општини Бар, баш сви редом, без изузетка, нећу рећи социјални случајеви, али смо негдје  на тој граници издржљивости. Све животне намирнице су поскупјеле, а плате су нам остале исте. Да ли постоји могућност да се у сарадњи са Синдикатом ове године по први пут подијели и зимница? Фирме које су имале вишак пара подјелиле су чак и до 1.000 еура - каже Павловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 14:52