/ - са прошлих протеста у БП
04/05/2022 u 18:33 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пензионери са сјевера најавили нове протесте:

"Бићемо истрајни у до испуњења захтјева"

Пензионери са сјевера Црне Горе се спремају да наставе протесте након што је изгласана Влада Црне Горе и деблокирана Скупштина. То је данас договорено на заједничком састанку чланова организиционог одбора протеста пензионера са сјевера Црне Горе.

-Након наше иницијативе која је предата Скупштинском Одбору за здравство, рад и социјално старање нико нам се до сада није обраћао, очигледно посланици мисле да су јачи од народа, па их интересују само њихове фотеље и како да повећају своја примања- наводи се у саопштењу.

Како су казали, очекују да наредни протести буду масовнији, а самим тим што су се организацији протеста придружили и пензионери из Подгорице, Никшића, Пљеваља, гдје су формирали и своје одборе у циљу заједничке борбе за остваривање права свих пензионера у Црној Гори који су доведени на ивици глади.

-Пензионери траже само оно што нама припада, а не једнократну помоћ. Бићемо истрајни до краја, док се год у Скупштини Црне Горе не измјени закон о пензијском и инвалидском осигурању и не испуне сви захтјеви који су достављени и Влади и Скупштини Црне Горе. Наредне протесте пензионера планирамо да организујемо 12. јуна у Бијелом Пољу, када су у овом граду заказани локални избори, гдје ћемо позвати све пензионере умјесто на изборе, да изађу на протесте, ако се одложе избори, тај дан ћемо започети протесте који ће се одржавати, до испуњавања свих достављених захтјева пензионера.

Планирамо да и у осталим градовима на датум избора организујемо протесте, гђе ће се пензионери позвати да умјесто на изборе изађу на протесте и са тиме покажемо свим посланицима и њиховим политичким партијама, као и њиховим представницима у Влади Црне Горе, да они морају бити у служби грађана, а не грађани у служби њих, па ће они своје плате повећавати са двије хиљаде на двије ипо, а пензионерима са 150 на 153 еура- закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:46