/ - Пензионери са Сјевера
25/02/2022 u 13:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пензионери са сјевера: Не тражимо милостињу, само оно што нам припада

Нама не треба нико да помаже, већ само да нам усвоји оно што нам припада и зашта смо се читав живот борили и радили, а то је достојан живот", наводе они

Најава Владе Црне Горе да обезбиједи једнократну помоћ од 50 еура пензионерима чија је висина пензије испод просјечне, је још један удар на наше достојанство, јер ми нисмо радили читав наш живот и стварали за будуће генерације, да би нам неко давао милостињу кроз једнократну помоћ, саопштили су пензионери са сјевера.

-Ми тражимо само оно што нама припада, а то је достојанство, достојан живот, а не голи живот и некакве једнократне помоћи. А ко неко мисли да ће нас умирити са некаквом једнократном помоћи грдно се вара, јер борба пензионера у Црној Гори је кренула и њу више нико неможе да заустави, док год се не донесе измјена закона и трајно се не ријеши економски статус пензионера. Колико су пензионери у Црној Гори угрожени говоре и подаци да 60 посто пензионера у Црној Гори живи са пензијом која је испод просјечне пензије 296 еура и да живи 17000 пензионера са најнижом пензијом од 147 еура, да је тренутно преко 77000 пензионера у Црној Гори на ивици глади и сада неко све то може да промијени на начин што ће додијелити једнократну помоћ-наводе у саопштењу.

Додају: "Нама не треба нико да помаже, већ само да нам усвоји оно што нам припада и зашта смо се читав живот борили и радили, а то је достојан живот".

Представници пензионера са сјевера Садик Климента, Светозар Чабаркапа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:27