Са јучерашње сједнице / -Б.Је
29/12/2021 u 07:57 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пљеваљски парламент пара имао довољно, а пројекти остали незавршени

Одборници опозиције су критиковали то што ће се из овогодишњег буџета у наредну годину пренијети чак 4,6 милиона еура. Посебно су критике упућене због нереализације капиталног буџета у условима када је новца било довољно

Одборници локалног парламента јуче су усвојили буџетски план за наредну годину. Одборници су дали сагласност на буџет у износу од 20,6 милиона еура иако су се током расправе чуле бројне примједбе и критике од стране опозиционих одборника. У првом реду одборници опозиције су критиковали чињеницу да ће се из овогодишњег буџета у наредну годину пренијети чак 4,6 милиона еура. Посебно су критике упућене због нереализације капиталног буџета у условима када је новца било довољно.

-Није завршен посао око система за пречишћавање отпадних вода. Притом нису завршени послови на градској уличној инфраструктури, као ни посао из пројекта енергетске ефикасности, казао је одборник Демократске Црне Горе Игор Јоксовић, наводећи низ других детаља.

На његово излагање реаговали су одборници ДПС-а Харис Алаваћ, Авдо Ајановић и Душан Кнежевић. Алаваћ је Демократе оптужио да причају популистичку причу, док је Ајановић поручио да планирани буџет од преко двадесет милиона еура најбоље говори о раду локалне власти. Душан Кнежевић је позвао Јоксовића да појасни на који би он начин ријешио проблеме када је у питању расписивање јавних позива и кашњење радова услед проблема у процесу јавних набавки.

-Јавне позиве треба расписивати у току зимских мјесеци, а не када почне грађевинска сезона, одговорио је Јоксовић.

На излагање Јоксовића реаговао је и предсједник општине Игор Голубовић, поручивши да ће сви незавршени послови бити завршени у наредној години.

-Тачно је да током ове године нијесмо урадили фасаде у вриједности 250 хиљада еура, али ће се наредне године за ту намјену утрошити пола милиона еура, казао је Голубовић и додао да ће тако бити и с другим пројектима.

ДПС оптужује за масовно запошљавање

Ни јучерашња сједница није прошла без полемике о темама које нијесу биле на дневном реду. Посебно су одборници ДПС-а оптуживали државну власт и управе државних компанија за масовно запошљавање. У тим оптужбама највише времена је потрошила одборница ДПС-а Дијана Гомилановић, која је као примјер таквог запошљавања навела Рудник угља.

-Признајем и кажем да ова власт није добра, али ваша власт ДПС-а је била катастрофална. Признајем да има запошљавања, али јавно кажем да треба да га буде још више, како би се надокнадило оно што је власт ДПС-а урадила у последњих 30 година, казао је одборник Божидар Бајић и поручио да многи људи последњих тридесет година нијесу могли да размишљају о запослењу због прогона ДПС власти и да је сада неопходно и тим људима понудити посао.

Током расправе о буџету одборница ДПС-а Дијана Гомилановић појединачно је набрајала пројекте који су ове године реализовани, док је одборник Покрета за Пљевља Божидар Бајић позвао извршну власт коју чине ДПС, СД и Бошњачка странка да у наредној години ураде пут до села Горња Брвеница. Бајић је истакао да у поменутом селу све имају само немају пута, посјетивши и да има доста радно способног становништва, што није случај са многим другим селима.

-Када су у питању лоши путеви, сасвим је сигурно да имамо доста таквих случајева, али мислим да треба улагати у села гдје има становништва, казао је Бајић.

И током јучерашњег дана ријеч су чешће узимали одборници ДПС-а него одборници опозиционих партија. То се могло видјети и по чињеници да је по неколико одборника власти реаговало на излагања одборника опозиције, док су реакције опозиционих одборника биле доста блаже. На крају се приступило гласања тако да је буџетски план за наредну годину, у износу од 20,6 милиона, усвојен.

Одборници су у наставку засједања расправљали о програмима рада локалних предузећа и установа у наредној години.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 16:01