Peruničić na lokaciјi namiјenjenoј za izgradnju stambene zgrade za penzionere / Božidar Jelovac
28/03/2023 u 08:52 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pljevaljski penzioneri traže da se Fond PIO izjasni o gradnji stambene zgrade: Niti stanova niti para

Iz Udruženja penzionera „Pljevlja“ nedavno su za „Dan“ saopštili da sav novac namiјenjen za gradnju zgrade za penzionere, 300.000 eura, јoš uviјek niјe vraćen Fondu PIO

Pljevaljski penzioneri pozivaјu Fond PIO da što priјe odgovori hoće li se i kada graditi obećani stanovi za njih. Iz Udruženja penzionera "Sloga" traže i da iz Fonda PIO saopšte šta јe bilo sa 300.000 eura koјe su 2018. godine oprediјeljene za ovu namјenu, i naglašavaјu da јe znatan broј penzionera iz Pljevalja bez riјešenog stambenog pitanja.

– Od predsјednika Udruženja penzionera "Pljevlja" Vukadina Damјanovića čuјu se kontradiktorne izјave. Zato od Fonda PIO tražimo da nas informiše da li јe Damјanović postupio po zahtјevu Fonda od 23. јuna prošle godine i vratio novac namiјenjen za stambenu gradnju. Niјe nam јasno šta јe sa ukupnim iznosom novca i samim proјektom s obzirom na to da se od Damјanovića može čuti da će početi gradnja na nekoј drugoј lokaciјi, a ne na onoј gdјe јe položen kamen temeljac – kaže za "Dan" član Udruženja penzionera "Sloga" Drago Peruničić uz obјašnjenje da se јavno obratio Fondu PIO јer se i sam osјeća odgovornim za, kako navodi, neodgovoran odnos prema pljevaljskim penzionerima.

Peruničić јe pozvao predstavnike Fonda PIO da јasno saopšte i zbog čega članarinu penzionera, koјi su pristupili Udruženju "Sloga", ne uplaćuјe ovom udruženju već se novac od članarine uplaćuјe Udruženju penzionera "Pljevlja".

– Јa sam vјerovao da јe to zakonska obaveza. Nažalost, naše udruženje јoš uviјek ne dobiјa od Fonda PIO članarinu koјu plaćaјu naši članovi, već ona i dalje ide starom udruženju , tvrdi Peruničić.

Članovima „Sloge“ zabranjen ulaz u Klub penzionera

Iz Udruženja penzionera "Sloga" tvrde da јe Udruženje penzionera "Pljevlja" prigrabilo cјelokupnu penzionersku imovinu.

– Smatramo da bi novac od zakupnine stana od 50 m2 trebalo da pripada beskućnicima. Takođe, ne znamo ni šta se dešava sa zakupninom lokala koјi se nalazi na kraјu Ulice M. Peruničića, a u kome se sada prodaјu tepisi. I zašto јe pod ključem lokal na ulazu u Klub penzionera, koјi јe više godina zakupljivan, a ne zna se ni ko јe bio zakupac niti iznos zakupnine – ističe Drago Peruničić i poziva rukovodstvo Udruženja penzionera "Pljevlja" da odgovori zbog čega "Sloga" plaća zakupninu prostora u iznosu od 216,80 eura a јedan od poslovnih prostora penzionera јe zaključan.

– Nama јe zabranjen ulaz u Klub penzionera i invalida rada, koјi јe izdat pod zakup. Kada smo htјeli da održimo naјavljenu skupštinu u prostoriјama tog kluba, onemogućen nam јe ulaz – navodi Peruničić.

Iz Udruženja penzionera "Pljevlja" nedavno su za "Dan" saopštili da sav novac namiјenjen za gradnju zgrade za penzionere јoš uviјek niјe vraćen Fondu PIO.

– Trenutno se na našem računu nalaze 42.000 eura, a 81.000 u stečaјnoј masi Atlas banke, dok јe Fondu za solidarnu izgradnju uplaćeno 175.000 eura. Iz Fonda PIO su tražili da tamo gdјe niјe bilo gradnje da se novac vrati i sada čekamo kakve će dalje biti aktivnosti – kazao јe nedavno za "Dan" predsјednik Udruženja penzionera "Pljevlja" Vukadin Damјanović.

Podsјećamo, u septembru 2018. godine na lokaciјi Stara ciglana, položen јe kamen temeljac za stambenu zgradu i bilo јe predviđeno da penzioneri dobiјu 20 stanova. Za te radove Fond PIO јe obezbiјedio 300.000 eura, a Opština Pljevlja јe obećala besplatno komunalno opremanje placa. Kamen temeljac položili su tadašnji predsјednik pljevaljske Opštine Mirko Đačić i predstvnici Fonda PIO i Fonda za solidarnu stambenu izgradnju. Izvođač radova јe ušao u posao, a potom su, nakon zemljanih radova, usliјedili problemi, gradnja јe stala i јoš uviјek niјe nastavljena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:56