Мјештани Поблаћа припремају пут за санацију / -Б.Је.
06/06/2022 u 06:20 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пљеваљски сељaни помажу у санацији макадамских путева

Механизација Локалних путева тренутно је ангажована на санацији путева на подручју МЗ Бољанићи, радове настављају на подручју села Поблаће, а онда иду на подручје МЗ Косаница, кажу из Општине

Мјештани пљеваљских села једва чекају санацију макадамских путева који су уништени зимским и прољетњим воденим бујицама. У селу Поблаће организована је акција мјештана како би се колико толико помогло запосленима у предузећу "Локални путеви" да сеоске џаде што прије доведу у ред и омогуће несметано саобраћање.

-У акцији раскресивања растиња око пута, као и припреме пута учествује 12 становника нашег села. Неки од мјештана су дошли са тракторима јер нам је жеља да се што прије пут санира и да се послови ураде што квалитетније, јер је тренутно стање јако лоше - каже за "Дан", Горан Лаковић предсједник Мјесне заједнице Поблаће и додаје да је и он лично учествовао у поменутој акцији, а учешће су узели и мјештани: Добривоје Митровић, Новак Тошић, Драган Поповић, Гаврило Тошић, као и Никола, Алекса, Млађен, Миле, Љубиша и Видосав Лаковић.

-За нас који живимо на селу јако је битно да имамо колико -толико добре путеве- подвлачи Лаковић и наглашава да су многа пљеваљска села од града удаљена и до 80 километара.

Да су макадамски путеви у јако лошем стању посвједочио нам је и предсједник Мјесне заједнице Потковач Василије Дробњак,. Он каже да су водене бујице током зиме и прољећа озбиљно угрозила путеве.

-Неопходно је да механизација што прије стигне до Потковача. Вјерујем да ће тако и бити, јер је Потковач по приоритету увијек послије Поблаћа, бар је тако када се зими путеви чисте од снијега. Потковач се надовезује на Поблаће, односно једно село је са једне, а друго са друге стране планине Ковач - каже Дробњак и појашњава да неби било добро да механизација напуста овај крај и иде у села Мјесне заједнице Косаница.

-Наша мјесна заједница има најмање асфалтираних путева па је стога неопходно макадамске путеве што боље одржавати - закључује Дробњак.

Из локалне управе наглашавају да је механизација Локалних путева тренутно ангажована на санацији путева на подручју МЗ Бољанићи и да ће се у наредном периоду радови наставити на подручју села Поблаће.

-Према утврђеном плану радова механизација предузећа "Локални путеви" налази се на подручју села Глисница, односно ради се на санирању путног правца према Бољанићима. План је да се потом наставе радови у Поблаћу,а према утврђеном плану веома брзо ће прећи у рејон села око ријеке Таре, односно на подручје Мјесне заједнице Косаница - кажу из Општине Пљевља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:28