Projekat Pametno jezero / - OPšTINA PLJEVLJA
29/09/2022 u 03:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pljevlja dobila novo izletište

Grant od preko 35 hiljada eura, koji je odobrila Bugarska, uložen je za opremanje izletišta pametnim klupama, solarnim panelima, mjeračima kvaliteta vode i vazduha

U Pljevljima je uspješno završen ekološki projekat Pametno jezero, koji je podrazumijevao uređenje izletišta u tom gradu, kao energetski i ekološki održivog prostora, prenosi Mina.

Taj projekat finansiran je iz fonda Bugarske razvojne pomoći. Grant od preko 35 hiljada eura, koji je odobrila Bugarska, uložen je za opremanje izletišta pametnim klupama, solarnim panelima, mjeračima kvaliteta vode i vazduha, prenosi BTA.

Na zvaničnoj ceremoniji obilježavanja završetka projekta, bugarska ambasadorka u Crnoj Gori Meglena Plugčijeva i gradonačelnik Pljevalja Rajko Kovačević predstavili su projekat usmjeren na održivo korištenje prirodnih resursa i zaštitu životne sredine.

Kovačević je naveo da je izletište u Pljevljima, čija je obnova i ekološka sanacija omogućena uz finansijsku pomoć Bugarske, postalo simbol dobre saradnje i prijateljstva sa Bugarskom.

Plugčijeva je kazala da je srećna zbog prekrasnog mjesta u srcu grada, koje će okupiti i mlade i stare ljude.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 18:48