/ - ртрс ILUSTRACIJA
24/05/2021 u 18:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пронађена група миграната: Покушали да пређу из Црне Горе у БиХ, лутали без хране и воде

Од својих средстава су обезбиједили и храну и воду за групу миграната међу којима су већином дјеца

Птрола Граничне полиције на обезбјеђењу границе према Босни и Херцеговини пронашла је групу миграната у покушају илегалног преласка границе у реону села Поблаће, мјесто „Кош“, које припада општини Пљевља, пише ПВ Информер.

Ради се о 10 миграната од којих су четири одрасле особе и шесторо дјеце. Ова група миграната је на непознатом терену залутала и три дана боравила у овом подручју без хране и воде.

Полиција је задржала мигранте и о томе обавјестила Службу заштите и спашавања општине Пљевља. Командир Службе Горан Чавић изјавио да су по ватрогасци са већим теренским возилом кренули на поменуту локацију, која је око 50 киломенара удаљена од Пљеваља.

Од својих средстава су им обезбиједили и храну и воду за групу миграната међу којима су већином дјеца.

Према писању ПВ Информера, мигранти ће бити враћени у Пљевља. Међутим,  они не желе да буду смјештени у прихватне центре у Црној Гори, већ упорно покушавају да се илегалним путевима домогну Западне Европе.

Ово није изолован случај проналажења миграната у граничном реону према Босни и Херцеговини, који се изгубе на непознатом терену и данима лутају по шумама.

Директорица невладине огранизације „Бона Фиде“ Сабина Таловић у Пљевљима посједује објекат за смјештај жена жртава насиља, али се тај објекат у посљедње три године више користи за смјештај миграната који су у транзиту кроз Пљевља, пише ПВ информер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 16:16