/ - Фото: ПВ информер
10/02/2022 u 19:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пљевља: Родитељи огорчени, како прићи вртићу?

Приступне стазе су у катастрофалном стању и представљају велику опасност за кретање дјеце и њихових родитеља од евентуалних падова и тежих повреда, наводи дио грађана у саопштењу.

Родитељи чија дјеца иду у вртић „Еко Бајка“ огорчени су јавашлуком руководства ове предшколске установе. Они, наиме, нијесу били у стању да очисте од леда прилазе вртићу, поше PV Inforemer.

- Приступне стазе су у катастрофалном стању и представљају велику опасност за кретање дјеце и њихових родитеља од евентуалних падова и тежих повреда - наводи дио грађана у саопштењу.

Иако у току данашњег дана није било падавина и биле су повољне временске прилике, руководство вртића, истиче се у саопштењу, није ништа учинило да приступне стазе до улаза у вртић очисте од великих наслага леда, иако су имали законску обавезу да очисте прилазе објекту јавне установе. Добар дио прилаза вртићу није ни освјетљен.

Родитељи се надају да ће реаговати и општинска комунална инспекција.

У катастрофалном стању се налази и прилаз дјечијем вртићу „Осмјех“ који припада истој предшколској јавној установи о чему свједочи и фотографија коју је објавио портал пв информер.

- Ако надлежни ове предшколске установе у што хитнијем року не очисте приступне стазе од леда и омогуће дјеци и родитељима безбједно кретање до улаза у вртић, бићемо принуђени да о овоме обавијестимо надлежно Министарство, јер оваква небрига за здрављу дјеце, корисника услуга вртића, нема никакво оправдање - закључују родитељи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:05