/ -FOTO: B.JE
26/02/2023 u 09:44 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pljevlja u problemu: Psi lutalice po gradu, u azilu nema mjesta

Psi, krećući se u čoporima, često stvaraju problem vozačima motornih vozila ali i pješacima.

U užem centru grada napušteni psi se kreću u čoporima dok iz lokalnog preduzeća "Кomunalne usluge", koje upravlja azilom za napuštene životinje, tvrde da su svi kapaciteti popunjeni.

Napušteni psi stvaraju niz problema građanima, a u ranim jutarnjim satima tražeći hranu raznesu smeće i otpad iz korpi ili ono koje se u kasnim satima odlaže iz ugostiteljskih objekata.

Centralne gradske ulice često su u haosu i tako bude dok radnici preduzeća "Čistoća" sve ne očiste. Psi, krećući se u čoporima, često stvaraju problem vozačima motornih vozila ali i pješacima.

– Trenutno je u skloništu smješteno 70 životinja i svi su kapaciteti popunjeni - kazao je za "Dan" direktor "Кomunalnih usluga" Nikola Ćalasan.

Prema njegovim riječima ne postoji mogućnost da se kapacitet skloništa proširi, jer prostor gdje se nalazi sklonište nije u vlasništvu ovog preduzeća.

– Prostor je vlasništvo Srednje stručne škole i nije moguće vršiti bilo kako proširenje azila - kazao je Ćalasan i pojasnio da se poštuju svi mogući standardi kada je u pitanju smještaj životinja.

Azil za napuštene životinje u Pljevljima radi već deset godina. Nakon redovnog tretmana mnoge životinje su udomljene, a većina je vraćena na ulicu nakon sprovedenog tretmana kastracije zaustavljeno je njihovo razmnožavanje. Problem je što se veliki broj pasa u grad donosi sa seoskog područja i tu ostavlja.

Ostaje da se vidi da li će možda lokalna uprava iznaći rešenje kako bi na nekoj drugoj lokaciji izgradilo novo i veće sklonište za napuštene životinje i psi lutalice sklonili sa ulica Pljevalja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:21