/ Цетиње
17/05/2021 u 16:13 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Побољшана епидемиолошка ситуација на Цетињу

Градоначелник Пријестонице, Александар Кашћелан, казао је да охрабрује чињеница да је у Црној Гори вакцинисано око 140 хиљада грађана и да је Цетиње задржало добар ритам имунизације

Епидемиолошка ситуација на Цетињу знатно је побољшана, али нема простора за опуштање, јер се превентивне мјере морају поштовати док се не прогласи крај епидемије, саопштено је након сједнице Оперативног штаба Пријестонице за борбу против вируса корона, преноси МИНА.

Из Оперативног штаба казали су да је на Цетињу за првих 15 дана маја регистровано 16 обољелих, једна особа је преминула, док се њих 50 опоравило, а у том граду је тренутно коронавирусом инфицирано 13 особа. Градоначелник Пријестонице, Александар Кашћелан, који предсједава Оперативним штабом, рекао је да је на Цетињу епидемиолошка ситуација много боља него прије 15 дана.

- Охрабрује чињеница да је у Црној Гори вакцинисано око 140 хиљада грађана и да је Цетиње задржало добар ритам имунизације. Надамо се да ће се позитивни трендови наставити и да ћемо имати отворене границе и успјешну туристичку сезону- казао је Кашћелан.

Како је саопштено из Пријестонице, и у Општој болници „Данило И“ задовољни су тренутном епидемиолошком ситуацијом. Директорица Болнице, Соња Радојичић, казала је да је стање у болници одлично.

Она је навела да међу запосленима немају инфицираних, и да имају једног пацијента на одјељењу.

- Буде спорадичних сумњивих случајева, али углавном смо тестирали пацијенте који се примају у болницу и већ хоспитализоване пацијенте. За 15 дана маја имали смо 15 хоспитализованих пацијената, као и двоје преминулих- објаснила је Радојичић.

Из Оперативног штаба казали су да су у Ковид амбуланти Дома здравља прегледана 302 пацијента.

- Тестирано је 208 особа, од којих је њих шест било позитивно на коронавирус, док је једна особа упућена на болничко лијечење- каже се у саопштењу.

Директор Дома здравља, Марко Радовић, казао је да је на Цетињу вакцинисано око 27 одсто старијег становништва.

- На пунктовима Дома здравља Цетиње - у згради Црвеног крста и у објекту бивше стражарнице, до сада смо дали око пет хиљада вакцина, од чега се 3,7 хиљада односи на прву дозу, а око 1,2 хиљаде на обје дозе- навео је Радовић.

Он је казао да су на руралним подручјима вакцинисали све који су били заинтересовани да приме вакцину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 21:09