/ - FOTO: RTV NK
02/11/2022 u 14:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počela rekonstrukcija puta Nikšić-Kuside, vrijednost radova osam miliona eura

Investitor radova je Uprava za saobraćaj, a glavni projekat rekonstrukcije urađen je na osnovu urbanističko-tehničkih uslova od maja 2016. godine izdatih od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma

Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici dala je saglasnost Upravi za saobraćaj za početak pripremnih radova za rekonstrukciji magistralnog puta Nikšić-Kuside.

Planirano je da se rekonstruiše dionica u dužini od šest kilometara, a vrijednost radova je skoro osam miliona eura.

Investitor radova je Uprava za saobraćaj, a glavni projekat rekonstrukcije urađen je na osnovu urbanističko-tehničkih uslova od maja 2016. godine izdatih od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Ugovor za izvođenje radova potpisan je 11. oktobra 2022. sa kompanijom AD „Mehanizacija i programat“ iz Nikšića.

U dokumentu koji je dostavljen Vladi, a u koji je Portal RTVNK imao uvid, navedeno je da planirana rekonstrukcija podrazumijeva poboljšanje elemenata puta povećanjem radijusa u oštrim krivinama, proširenjem postojećeg puta sa sadašnjih 6,5 metara na 7,10 metara, sanaciju dva mosta, izgradnju pješačkih staza, te ugradnju javne rasvjete.

- Rekonstukcijom biće povećana bezbjednost svih učesnika u saobraćaju i istovremeno se stvaraju povoljni uslovi za saobraćaj i povećanje bezbjednosti u saobraćaju na teritoriji opštine Nikšić. Stvaraju se i uslovi za lakšu i bržu komunikaciju sa opštinama Herceg Novi i kotor, kao i susjednom državom Bosnom i Hercegovinom - istaknuto je u dokumentu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:38