дјечији парк у Бару / - фото: Општина Бар
27/02/2022 u 12:21 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почели радови на уређењу дјечијег парка у Бару

Ново игралиште биће савремен простор за игру и релаксацију, прилагођен различитим узрастима, а на основу решења које је креирао тим младих архитеката из Бара и Подгорице

Игралиште код Основне школе „Југославија” у Бару ускоро ће у новом руху дочекати прве посјетиоце. Како је и раније најављивано, игралиште ће бити уређено према идејном рјешењу НВО „Урбар”, које је реализовано у склопу пројекта „Генератор Б”, уз подршку Општине Бар.

Ново игралиште биће савремен простор за игру и релаксацију, прилагођен различитим узрастима, а на основу решења које је креирао тим младих архитеката из Бара и Подгорице, у саставу Лара Дабановић, Андреа Пајковић, Саша Ђуришић, Милош Букилић, Гаврило Вуковић, Тамара Маровић, Милош Гачевић и Наташа Јанковић.

Како су раније појаснили аутори, који су осим овог креирали и „нова лица” још девет јавних површина у Бару, настојало се да парк кроз просторну организацију, и његовим обликовањем, планирани уређени терен задовољи потребе будућих корисника - ученика ОШ „угославија”, дјеце из вртића „Пужић Весељко” који функционише у оквиру ЈПУ „Вукосава Ивановић Машановић”, као и становника околних зграда.

Подсјетимо, Општина Бар је средином октобра прошле године раскинула уговор са извођачем радова по ранијем тендеру због непоштовања уговорних обавеза.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:33