Мартинићки пут / -Архива
28/07/2021 u 07:25 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Почиње санација Мартинићког пута, исплаћено 40 породица за експропријацију

Средства су већ неколико мјесеци обезбијеђена, имали смо мало застоја од Министарства финансија са исплатама, казала је Ковачевићева

Исплата за експропријацију Мартинићког пута напокон је кренула и близу 40 породица је већ исплаћено прошле недјеље, тако да ћемо до краја ове недјеље исплатити још 20-ак породица. У договору са Дирекцијом јавних радова циљ је био да до краја недјеље кренемо интензивно са радовима, истакла је предсједница Општине Зорица Ковачевић.

image

Зорица Ковачевић

-IVAN PETROVIC-IPE

– За ту намјену смо у буџету обезбиједили скоро пола милиона еура. Молим грађане да се јављају на позив Управе за некретнине. Потребно је да дођу да дају изјаву, приме рјешење и када прође рок жалбе да доставе жиро-рачуне. Средства су већ неколико мјесеци обезбијеђена, имали смо мало застоја од Министарства финансија са исплатама. Катастар је позивао људе, а наша је молба је била да се што прије одазову како бисмо првих четири километра од Спужа до Јеленка ослободили и кренуо извођач радова, што смо договорили и са Дирекцијом јавних радова. Настављамо да позивамо људе током августа и септембра за наредна четири и по километра, тако да смо већ у припреми да један број рјешења достављамо Министарству финансија на плаћање. То све ради не Општина, него Управа за некретнине и имовину, на основу процјене државне комисије коју је ангажовала Управа за некретнине. Сви приговори грађана рјешаваће се у веома кратком року од стране комисије – казала је Ковачевићева, додајући да је СО формирала комисију, која заједно са надзором и пројектантом рјешава проблеме које грађани имају за саму трасу.

– Тамо гдје постоји могућност и сагласност надзора и пројектанта изаћи ћемо у сусрет грађанима, како бисмо практично ријешили и њихове захтјеве не што се тиче експропријације, него што се тиче саме трасе пута – истакла је Ковачевићева.

За осам мјесеци за експропријацију потрошено 100.000 еура

Укупно смо према министарству депоновали 460.000 еура, у прошлој години 100.000 и ове у марту 360.000, навела је Ковачевићева.

– За осам мјесеци је потрошено само 100.000 еура, ми осам мјесеци имамо 460.000 еура. Незадовољни смо оваквим односом и катастра, и темпом којим ово иде. Процјену је радила државна комисија Управе за некретнине и посао води државни катастар, док ми само имамо комисију за оне који имају проблема са трасом пута. Треба да се искористи лијепо вријеме да се што више радова заврши – навела је Ковачевићева.

Она је истакла да послије изјаве мјештани добијају рјешење и имају могућност жалбе тако да када рјешење постане извршно, материјале шаљу Министарству финансија и министар мора да лични потписом стави на сваки вирман на уплату средстава које смо ми депоновали код њих.

– Свакодневно сам била у комуникацији са министром финансија и молила сам да пошаљу њихове контроле и да се што прије уплате средства, јер су практично неколико мјесеци наша средства била обезбијеђена, а грађани су били збуњени да ли она и постоје. Значи, није ништа било до нас, него до процедуре коју мора да спроведу Управа за некретнине и Управа за имовину и наравно контроле коју ради министарство. Радујем се почетку реконструкције пута који је у веома лошем стању и за који су из државног буџета обезбијеђена три милиона еура. Ово је једна од значајних инвестиција, које ће допринијети бољем квалитету живота, сигурности у саобраћај – навела је Ковачевићева.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

19. maj 2024 07:39