Помоћни објекат породице Булатовић / -В.Ра
28/05/2022 u 06:20 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Породица Булатовић из Рожаја већ годину трпи притисак од локалне власти: Рушењем шупе после 60 година приморани да се селе

С обзиром на то да jе земљиште на коjем jе наш помоћни обjекат општинско, надлежном органу приjе три године подниjела сам захтjев за откуп парцеле, али jе таj поднесак завршио у фиокама представника локалних служби, тврди Булатовић

Ангелина Булатовић из Рожаја каже да њена породица више од годину трпи притисак од стране локалних власти, на начин што покушаваjу да им уклоне помоћни како би преко те парцеле изградили пут. Булатовић сматра да представници локалне власти таквим чињењем jасно указуjу намjеру да желе да иселе њену породицу из стана у коjем живе дуже од 60 година.

-Риjеч jе о помоћном обjекту без коjег моjа породица не би могла нормално да функционише. Ми живимо у малом стану а помоћни обjекат за нас има огроман значаj jер у њему држимо и машину за прање веша, за коjу немамо мjеста у овом скученом простору. Уколико дође до рушења овога обjекта ми ћемо бити принуђени да се иселимо за шта ће одговорна бити управо локална урава коjа нас оваквим поступањем угрожава и лишава основних услова за живот. Ради се о стамбеном простору и помоћном обjекту коjи jе наш покоjни отац добио од некадашњег предузећа "Горњи Ибар" у коjем jе стекао пензиjу. Оваквих шупа овдjе има jош макар десетак али наше комшиjе су се снашле у право вријеме и не користе их, а ми нисмо имали прилику за проширење – казала jе Булатовићева у разгвору за "Дан", наглашаваjући да jе од надлежних органа локалне управе још приjе двиjе године тражила дозволу да би покрила помоћни обjекат али jе њен захтjев остао у фиокама представника општинских служби.

Хусовић: Ријеч је о земљишту од општег интереса и не може да се откупи

Предсjедник Општине Рожаје Рахман Хусовић одбацио је тврдње Ангелине Булатовићеве, наглашаваjући да гаjи jеднак однос према свим грађанима, без обзира на вjеру и нациjу. Он jе казао да jе риjеч о општинском земљишту од општег интереса коjе не може да се откупи.

-Не бавим се тиме ко jе које националност и ниjе поштено да неко нешто слично провлачи. Оно што jе предвиђено Детаљним планом биће одрађено у наредном периоду, а риjеч jе о двосмjерноj улици коjа ће проћи поред обjекта у коjем живе Булатовићи, затим иза зграде ОБ, и биће повезана са улицом 13. jул. Биће изграђен и паркинг, а све у циљу растерећења улице Маршала Тита. Са супротне стране jе планирана изградња jош jедне jедносмjерне улице. Радови jош ниjесу кренули, а уколико то буде могуће наћи ћемо начин да Булатовићима изђемо у сусрет али никако не размишљамо о њиховом исељењу - казао је Хусовић за "Дан".

-С обзиром на то да jе земљиште на коjем jе наш помоћни обjекат општинско, надлежном органу приjе три године подниjела сам захтjев за откуп те парцеле, али jе и таj поднесак завршио у фиокама представника локалних службе. На таj начин онемогућено нам је да извршимо проширење стамбеног простора. У Рожајама дозволе за градњу добиjаjу они коjи граде бесправно и коjи заузимаjу државно земљиште на коjем изграђуjу стамбене и помоћне обjекте али не и ми коjи желимо легално да извршимо проширење стамбеног простора. Онима коjи су заузели магистрални путни поjас, а коjи су активисти Бошњачке странке, локална власт сада жели да изгради пут на нашу штету, иако већ имаjу прилаз својим кућама – тврди Булатовићева, коjа сматра да закони Црне Горе мораjу да важе jеднако за све грађане без обзира на вјеру и нацију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 07:55