Породица Ђенчић донирала барској болници вриједан апарат / - фото: Приватна архива
29/04/2022 u 08:41 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Породица Ђенчић донирала барској болници вриједан апарат

Овакав апарат ће свакако помоћи у смислу терапије и кисеоничне потпоре код хроничних болести плућа, казао је др Каришик

Породица недавно преминулог барског привредника и хуманисте Хамзе Ђенчића, уручила је данас барској болници вриједну донацију.

Ријеч је о „Филипсовом“ покретном концентратору кисеоника, који је купљен из дијела средстава прикупљених на скорашњој донаторској аукцији слика из породичне колекције Ђенчића.

- Овај апарат најмодерније технологије намијењен је пацијентима у собама без прикљученог централног кисеоника. Такође, могу га користтии пацијенти који су на кућном лијечењу. Надамо се да ће користити  болници за још боље збрињавање пацијената - казао је дугогодишњи пријатељ покојног Хамзе Фахрудин Фаро Загањор,  који је био на примопредаји донације.

Јулија Ђенчић, супруга преминулог привредника, истакла је да је сваки долазак у барску болницу, у којој се Хамза дуго лијечио у посљедњим годинама живота, за њу „тежак тренутак и подсјећање на те дане“.

-  Захваљујем овом приликом комплетном особљу болнице на пажњи коју су указали мом покојном супругу, а нарочито  медицинским сестрама на одјељењу на којем је био. Мој супруг је био тежак пацијент, надам се да ће овај апарат колико-толико олакшати лијечење другим пацијентима, и да ће им омогућити да проведу и неколико дана кући - каже Јулија Ђенчић.

Директор Опште болнице Бар др Игор Каришик захвалио је у име колектива и пацијената Ђенчићима на овој вриједној донацији, као и на исказаној хуманости и разумијевању према пацијентима.

- Овакав апарат ће свакако помоћи у смислу терапије и кисеоничне потпоре код хроничних болести плућа.

Омогућиће пацијентима да проведу више времена са својим породицама, да не зависе од централног кисеоника и болнице, тако да, практично, терапију могу да примају и кући- истакао је др Каришик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 21:59