Brčvak  / - FOTO: M.N.
07/08/2022 u 11:26 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Porodica Hajriza Brčvaka donirala bjelopoljskoj bolnici 60.000 eura

Preostali dio koji je prikupljen, u odnosu na potrebna sredstva za Vakuf centra, biće takođe dat u humanitarne svrhe

Na donatorskoj večeri, održanoj u bjelopoljskom hotelu Centar, u organizaciji Humanitarnog fonda "Hilal‘‘ i Fondacije "Hemias‘‘ prikupljeno je 300.000 eura.

To je za Dan potvrdio Nusret Erović, potpredsjednik "Hilala‘‘, navodeći da je za završetak Vakuf centra, koji se inače gradi u prigradskom naselju Rasovo potrebno još 161.600 eura.

image
- FOTO: M.N.

Zbog povećanja cijena, naročitio građevinskog materijala, prvobitno projektovan iznos od 200.000 eura je premašen.

- Od prikupljenih donacija, preksinnoć, 80.000 eura je u građevinskom materijalu, a presotali dio u novcu. Najveći iznos dao je donator Hajriz Brčvak sa porodicom, koji je opredijelio 70.000 eura. Tako 10.000 eura ide za "Vakuf‘‘, a 60.000 za Porodiljsko odjeljenje Opšte bolnice u Bijelom Polju-  kazao je Erović.

Uskoro humanitarni centar, a fond će pomagati siromašne i bolesne 

Hilal fond pokrenuo je inače akciju izgradnje humanitarnog centra-vakufa, prvog ovakvog tipa u Crnoj Gori.

Nakon kupovine vakuf zemlje prije dvije godine u mjestu Rasovo, površine osam ari, stekli su se uslovi da krenemo u ovaj projekat - kazao je Izet Hadžibulić, predsjednik "Hilala''.

-Radi se na izgradnji humanitrnog centra u kojem bi se odvijale sve aktivnosti vezane za pomoć siromašnim porodicama, bolesnima, studentima, siročadima-jetimima, pomoć seoskim domaćinstvima i projekt kurbani. Glavni projekat je urađen, površine blizu 600 metara kvadratnih, sadržaja-kancelarijski prostor, minusne komore, magacin, edukacijska sala i prostor za smeštaj u hitnim situacijama-istakao je Hadžibulić. 

Presotali dio koji je prikupljen, u odnosu na potrebna sredstva za Vakuf centra, biće takođe dat u humanitarne svrhe.

- Dogovoreno je da po 15.000 eura od tih sredstava se daju za stvaranje stambenih uslova za život svije najugroženije porodice. Od toga jedna u naselju Talum, gdje živi samohrani otac-kazao je on. 

image
- FOTO: M.N.

Erović je saopštio da su došli do druge ploče objekta Vakuf centra koji inače ima 500 metara kvadratnih.

Podsjetio je na humanu misiju "Hilala‘‘ koji deset već godina uz saradnju sa Fondacijom "Hemias‘‘ onima kojima je pomoć neophodno potrebna.

- Mi radimo u okviru Medžlisa islamske zajednice Bijelo Polje i ne pomažemo samo muslimanima već i ljudima drugih vjera. Zato će ovaj Vakuf centar biti od pomoći svima kojima pomoć bude potrebna- kazao je Erović.

On je podsjetio da su u predhodnom periodu realizovali sa Hemiasom, više desetina humanitarnih akcija u gradovima Crbne Gore i regiona, i pomoć dali za više od hiljadu porodica.

Glavni Imam Medžlisa islamske zajednice Enis Burdžović je pozdravio održavanje donatorske večeri i istakao da se narednim generacijama ostavlja Vakuf centar, sa jednom plemenitom namjerom da Hilal bude tamo gdje treba nekome pomoći.

Veliki humanista i dobrotvor Hajriz Brčvak zahvalio se svima koji su dali donaciju i obećao nove aktivnosti kad su u pitanju donacije za Porodiljsjko odjeljenje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. septembar 2022 01:30