Ilustracija / Shutterstock
15/12/2023 u 11:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Postavljanje video-nadzora u osnovnim školama “Njegoš” i “Lovćenski partizanski odred”

Trojekat postavljanja video-nadzora je pokrenut zbog povećanja bezbjednosti učenika, zaposlenih i školske imovine, kao i prevencije vršnjačkog nasilja, saopštili su iz Prijestonice

Prijestonica Cetinje realizuje radove na postavljanju opreme za video-nadzor u cetinjskim osnovnim školama u cilju unapređenja uslova za nesmetano izvođenje vaspitno-obrazovnog procesa.

- Sistem za video-nadzor postavljen je u Osnovnoj školi “Njegoš”, a sljedećih dana isti će biti implementiran i u Osnovnoj školi “Lovćenski partizanski odred” - saopštili su iz Prijestonice.

Navode da je projekat postavljanja video-nadzora pokrenut zbog povećanja bezbjednosti učenika, zaposlenih i školske imovine, kao i prevencije vršnjačkog nasilja koje predstavlja ozbiljan izazov obrazovnog sistema, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu.

- Uvođenje video-nadzora sprovedeno je uz poštovanje svih relevantnih zakonskih i etičkih standarda, kako bi se garantovalo poštovanje privatnosti i integriteta svih pojedinaca u školskom okruženju - navodi se u saopštenju.

Ističu da bezbjednost djece i unapređenje njihovog standarda predstavlja prioritet gradske uprave Prijestonice Cetinje.

- Ovo je samo jedna od inicijativa kako bi se dodatno pojačale mjere sigurnosti i zaštite naših najmlađih sugrađana tokom njihovog boravka u školi - saopštili su iz Prijestonice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:35