/ - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
30/08/2023 u 14:39 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Postignut dogovor Savjeta MZ Župa i rukovodstva Opštine Nikšić o rješavanju problema vodosnabdijevanja i infrastrukture

Radulović je dodao da Savjet MZ neće odustati od zahtjeva koje su postavili za rješavanje problema vodosnabdijevanja i infrastrukture u Župi

Danas je održan sastanak Savjeta mjesne zajednice (MZ) Župa sa rukovodstvom Opštine Nikšić na kojem je postignut dogovor o nastavku realizacije projekata na dve dionice puta, glavnog vodovoda kao i asfaltiranju planinskih puteva, što su i bili njihovi zahtjevi na protestima koje su organizovali od jula mjeseca.

Sastanku je prisustvovao gradonačelnik Marko Kovačević, predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković, savjetnik i šef kabineta Marko Perućica, sekretar Sekretarijata za investicije i projekte Jelena Šekarić i direktor DOO Vodovod i kanalizacija Željko Cicmil. 

Predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović je kazao da je sledeći sastanak zakazan za 19. septembra na kojem će nastaviti razgovor.

- U septembru će biti gotov projekat za dionicu od Doma u Liverovićima do Miolja Polja, a u oktobru glavni projekat za drugu težu dionicu od Krstovača do Miolja Polja gdje su se pojavila velika klizišta kao i projekat za "pustu stranu". Dobili smo informaciju da je završen tender i izabran izvođač za dio radova na glavnom vodovodu i taj projekat će biti realizovan preko kapitalnog budžeta. Za 15 dana ćemo znati koliko će Opština biti u mogućnosti da asfaltira seoske puteve, a mi ćemo na osnovu toga predložiti dionice za asfaltiranje. Pokrenuta je i tenderska procedura za asfaltiranje planinskih puteva na planini Lukovica - kazao je Radulović.

Radulović je dodao da Savjet MZ neće odustati od zahtjeva koje su postavili za rješavanje problema vodosnabdijevanja i infrastrukture u Župi.

Podsjećamo, od jula mjeseca mještani i Savjet MZ Župa pokušavali su da dogovore sastanak sa Kovačevićem, ali zbog njegovog odsustva na sastancima koji su se zakazivali, pokrenuli su proteste na kojima su izražavali nezadovoljstvo zbog čekanja na realizaciju obećanih projekata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. decembar 2023 14:49