Постсезона у Бару / - фото: Д.С.
25/09/2021 u 12:38 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Постсезона у Бару изнад очекивања

Тренутно одмор у граду под Румијом проводи 4.110 регистрованих гостију, што је за хиљаду мање него прошле седмице, а 30 одсто више у односу на 2019. годину

Након одличног шпица туристичке сезоне, позитиван тренд на барској ривијери настављен је и у септембру. Тренутно одмор у граду под Румијом проводи 4.110  регистрованих гостију, што је за хиљаду мање него прошле седмице, а 30 одсто више у односу на 2019. годину. Остварена је и значајна потрошња, која је у августу износила 66 еура по особи, а приходи од боравишне таксе премашили су планове.

Након главне  сезоне, угоститељским и туристичким радницима остаје да већ почну да сумирају резултате, који су изнад очекивања, и не само када је ријеч о јулу и августу.

У овом тренутку већина хотела биљежи добру попуњеност капацитета, а поједини чак још увијек од 40 до 50 одсто.

Угоститељи истичу да су задовољни ванпансионском потрошњом на плажама, у ресторанима и баровима, док су у појединим хотелима кориговали цијене смјештаја, јер су овога љета изостали у већем броју гости из Западне Европе.

Према ријечима директора ТО Бар Емила Кукаља, анкете показују да су  гости били задовољни боравком, и да ће поново посјетити Бар, али га и  препоручити као атрактивну дестинацију за одмор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 12:23