/ - фото: Општина Будва
21/04/2022 u 16:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потписан Меморандум о сарадњи Општине Будва и УЦГ

Потписивањем Меморандума, кроз подршку иницијатива и акција, циљ је створити простор за размјену знања у погледу промоције одрживог туризма

Универзитет Црне Горе и Општина Будва дефинисали су сарадњу потписивањем Меморандума који има за циљ подстицање заједничких активности и размјену информација у контексту BLUEMED Plus пројекта који вреднује подморско културно насљеђе Медитерана.

- BLUEMED Plus, чији је један од партнера Општина Будва, је пројекат који ће искористити најбоља рјешења из претходног позива БлуеМед који је завршен 2020. године, на начин што ће примјенити иновативне и добре праксе у менаџменту подводног археолошког медитеранског блага, уз подршку УЦГ-а као институције релевантне за потпору политикама и акцијама усмјереним на унапређење одрживог туризма у Црној Гори- наводе у саопштењу.

Потписивањем Меморандума, кроз подршку иницијатива и акција, циљ је створити простор за размјену знања у погледу промоције одрживог туризма, обезбиједити или повећати доступност подводног културног наслеђа, а кроз поменуте активности, циљ је створити и сагласност за успостављање мјера заштите при посјетама локација подводне културне баштине. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:37