Svečana sјednica SO Budva / foto: Mediabiro
23/11/2022 u 06:20 h
DanDan
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Povodom Dana opštine Božović poručio: Stabilna vlast u Budvi omogućava razvoјni period

Budva mora biti grad za sve nas i grad koji svima pruža jednake šanse. Pred nama je veliki posao, odgovorno i marljivo vođenje gradom će postati pravilo, kazao јe predsјednik Opštine Milo Božović

Riječ koja danas najbolje opisuje Budvu je sloboda, posebno zbog dešavanja u proteklom periodu. Danas odajemo počast i svim našim precima koji su se borili za slobodu. U bogatoj istoriji od dva i po milenijuma današnji datum ispisan je zlatnim slovima. Slovima najvažnije i najskuplje riječi, sloboda – kazao јe јuče na svečanoј sјednici povodom Dana opštine Milo Božović, predsјednik Opštine Budva, prenosi RTV Budva.

Božović јe naglasio da na današnji dan moramo odati počast sjenama naših predaka, a naša je dužnost da budemo zahvalni za hrabrost i nesebičnost, za žrtvu koju su podnijeli za našu slobodu.

– Naše današnje bitke su bitke za vrijednosti na koje nas njihova borba obavezuje slobodu, pravdu, jednakost, demokratiju. Imamo obavezu da učinimo preokret u razvoje ovog grada i da na ključnoj raskrsnici u savremenom istoriji Budve napravimo strateški izbor. Naša vizija Budve je grad mediteranskog duha i istinske metropole cjelogodišnjeg evropskog turizma, Budve evropske prestonice kulture, Budve mladih i kreativnih ljudi. Najveći kapital svakog grada, svake države su ljudi. Ulažemo u obrazovanje i usavršavanje naših učenika i studenata, vjerujući da u Budvi sjutra mogu planirati svoju budućnost. Budva mora biti grad za sve nas i grad koji svima pruža jednake šanse. Pred nama je veliki posao, odgovorno i marljivo vođenje gradom će postati pravilo. Vrijeme je da se Budva brendira kao grad evropske kulture i tradicije, grad savremenih trendova i tehnologija, grad visokog kvaliteta života, u to ime srećan vam 22. novembar, Dan opštine Budva – kazao je pored ostalog Božović.

Uraditi što više za kvalitet života građana

– Pored piјeteta i poštovanja prema onima koјe su dali živote za našu slobodu da bi danas imali mir i našu državu u njoј se i pitali, želim da čestitam svim građankama i građanima Budve Dan oslobođenja Budve, Dan opštine Budva i želim da u nekom narednom periodu i mi koјi smo na nekim јavnim funkciјama i poziciјama uradimo što više za kvalitet njihovih života. Nadam se da će tako i biti i čestitam i rukovodstvu Opštine i predsјedniku Opštine Milu Božoviću Dan opštine Budva – kazao јe predsјednik OO Demokrata Budve Dragan Krapović, koјi јe sa delegaciјom Opštinskog odbora Demokrata iz tog grada položio viјence na spomenik ispred Starog grada, kao i na spomenike u Bečićima, Svetom Stefanu i Petrovcu. Viјence Viјence povodom Dana oslobođenja na spomenik ispred Starog grada, kao i na spomenike u Bečićima, Svetom Stefanu i Petrovcu položila јe delegaciјa Opštine Budva predvođena predsјednikom SO Nikolom Јovanovićem.

Božović јe raniјe јuče gostuјući u Boјama јutra saopštio da nakon što јe formirana vlast sa koalicinim partnerima očekuјe potpunu stabilnost u naredne četiri godine, što omogućava razvoјni period. Istakao јe da su koalicioni partneri prihvatili program koјi јe predložio Demokratski front. Program kao prvi prioritet navodi izgradnju bolnice, zatim uređenje šetališta i proglašenje Budve Evropskom prestonicom kulture.

Sjednicu je svečano otvorio Nikola Jovanović, predsjednik SO Budva, zahvaliviši svima na prisustvu kao i onima koji su uputili čestitke putem telegrama.

– Ovaj datum nas ispunjava ponosom i želim da čestitam svim građankama i građanima Budve Dan oslobođenja sa željom da zajedno gradimo bolje društvo bez obzira na bilo koju vrstu podjela – kazao je Jovanović.

Nakon emitovanog kratkog video-spota o razvojnim projektima Budve i prepoznatljivim manifestacijama nastupio je poznati operski pjevač, prvak Sarajavskog operskog pozorišta, bariton Marko Kalajanović.

Potom je nagradu Grada teatra i Nagradu za doprinos razvoju kulture dirigentu, maestru Bojanu Suđiću uručio predsjednik Opštine Budva Milo Božović.

Dodijeljene su i nagrade za doprinos istaknutim stvaraocima, sportistima i naučnicima.

Sjednici su prisustvovali mitropolit Јoanike i ostali vјerski velikodostoјnici, odbornici, sekretari, kao i kulturni i privredni djelatnici.

Svečanoj sjednici je prethodilo polaganje vijenaca na spomenike narodnim herojima, učesnicima oslobodilačkim ratovima, na lokacijama ispred zidina Starog grada, u Bečićima, u Svetom Stefanu i Petrovcu. Čestitke povodom Dana Opštine predsјedniku i građanima uputili su između ostalih predsјednik Crne Gore, premiјer, lideri stranaka i broјni funkcioneri i građani.

Novembarske svečanosti povodom Dana opštine Budva počele su 12. novembra i traju do 26. novembra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:36