Пожар на планини Бунетини / -СЗС ПВ
15/08/2021 u 07:05 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пожар у кањону Таре иде у два правца

Терен на коме се пожар развиjа изузетно је неприступачан, обилуjе сувим стаблима нагорjелим у раниjим пожарима коjа су лако запаљива, каже командир Службе заштите и спасавања Горан Чавић

Иако је ситуација са пожаром у планини Бунетина и кањону ријеке Таре привукла највише пажње, на простору пљеваљске општине свакодневно се дешава у просјеку пет до шест других шумских пожара. Велики проблем што се пожари појављују широм територије општине и што је ватрогасцима веома тешко да стигну на све локације.

– Можемо рећи да је ситуација стабилна јер нијесу угрожени животи људи и нијесу угрожена насељена мјеста – казао је први човјек пљеваљске Службе заштите и спасавања Горан Чавић.

Он каже да медији највише пажње поклањају пожару у планини Бунетина јер он угрожава подручје кањона ријеке Таре.

– Због изузетно сушне вегетације и присутног вјетра немогуће је предвидјети правац кретања пожара. У кањону је немогуће гашење, чак ни за авијацију. Пожар у кањону Таре и даље се развиjа и прераста у два одвоjена, jедан коjи се шири узводно ка селу Заглавак и други у правцу тока риjеке, ка селу Засада – каже Чавић и додаје да је терен на коме се пожар развиjа изузетно неприступачан, обилуjе сувим стаблима нагорелим у раниjим пожарима коjа су лако запаљива.

Чавић каже да се ватрогасци налазе и на врховима планине Бунетина, гдjе је помоћу хеликоптера спуштено пет људи коjи су гасили пожар дужине два километра.

image

Ватрогасци гасе пожар

-Б.Је.

– Хеликоптери су гасили, какви ће ефекти бити, видjећемо – рекао jе Чавић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 09:28