/ илустрација фото: Ж.Б.
20/09/2021 u 14:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предложили да 20. септембар буде Дан еколошке државе

Предлогом Закона о измјени и допуни Закона о државним и другим празницима би се у државне празнике, уврстио и Дан еколошке државе, - саопштено је из коалиције Црно на бијело

Клуб посланика “Црно на бијело” данас је у скупштинску процедуру предао иницијативу да се 20. септембар уврсти у државне празнике као Дан еколошке државе.

- Предлогом Закона о измјени и допуни Закона о државним и другим празницима би се у државне празнике, поред Дана независности и Дана државности, уврстио и Дан еколошке државе. Празноваће се радно- саопштено је из те коалиције.

Истиче се да се грађани Црне Горе према животној средини морају односити одговорно и као добри домаћини, “зарад насљедства које морају оставити будућим генерацијама”.

- Као држава богата природним ресурсима, не смијемо дозволити девастацију природе науштрб економског развоја. Најважније је пронаћи баланс- казали су из Клуба посланика те коалиције.

Црна Гора, како се истиче, мора имати за циљ унапрјеђење животне средине развијање свијести о њеном значају.

- На тај начин би се препознала и усвојила начела, стандарди, вриједности одрживог развоја, а предлог закона да Црна Гора добије државни празник којим се обиљежава Дан еколошке државе доприноси том циљу- сматрају из Клуба посланика те коалиције.

Они очекују да ће колеге из Скупштине препознати значај иницијативе и да ће је подржати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:20