/ - FOTO. MILOVAN NOVOVIć
10/06/2022 u 12:45 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Oтац инфициране бебе: Након што сам поднио пријаву против Меденице, пријете ми са албанског броја

Предраг Каришик, отац једне од инфицираних беба из Бијелог Поља затражио заштиту полиције и тужилаштва

Испред зграде бјелопољског Центра безбједности данас се нашао Предраг Kаришик, родитељ једне од инфицираних беба у овдашњој Општој болници, када је заражено било неколико а једна умрла, због чега је четворо љекара се нашло на оптуженичкој клупи и ослобођени одговорности у Вишем суду.

Он је дао изјаву за новинаре, како би, како је рекао заштитио себе и своју породицу. Поред њега је био, дајући му подршку и Елдин Салемовић, такође родитељ једне од тада заражених беба.

-Обраћам се данас као један од родитеља инфицираних беба препознат широј јавности као борац за правду са јасним ставовима.Обраћање је проузроковано чињеницом да ми је угрожена безбедност, како моја, тако и моје породице а све због мог медијског експонирања и борбе за правду у случају инфицираних беба. Већ дужи временски период имам узнемиравање преко телефона од групе особа које говоре Албанским језиком и позивају са Албанског броја телефона. Све ово сам пријавио полицији и добио обавештење да је упознато Тужилаштво и Интерпол а позиви са истог броја су идаље настављени.

image
- FOTO. MILOVAN NOVOVIć

Даље је Каришик казао, да сматра да су ова узнемиравања уско повезана са случајем инфицираних беба,  јер је како је истакао, родитељ који се није либио да прозове људе из судства, тужилаштва политике па и неке друге.

-Човјек сам који је поднио и кривичну пријаву против тужитељке коју је преузело специјално тужилаштво.Симтоматично је да су позиви почели од моје изјаве да је правоснажну пресуду поништила Весна Меденица и да се директно мијешала у овај случај на нашу штету.Она је и потписала ослобађајућу пресуду за љекаре.Како очекујемо поновну одлуку Апелационог суда сматрам да је ово притисак на мене да ћутим.

Каришик је нагласио да захтијева од државних органа да развијетле све ово и да заштите њега и његову породицу.

-У супротном све даље што се деси биће одговорни они као и сви наведени и умијешани у овај поступак.Моја порука за јавност у Црној Гори је да нећу одустати од правде по било коју цијену.Част ми је да се борим за правду и за своје дијете и као родитељ спреман сам и да страдам да станем у ред за страдање па и на његово чело-казао је на крају Предраг Каришик.

Руководилац ОДТ Катарина Кљајевић казала је да је покренут случај и да се врше провјере. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:54