Милена Божовић / Фото: Д.С.
13/06/2021 u 06:12 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједница барског парламента тврди: Општина дала Цетињу 5.000 еура без знања СО

Предсједник Општине Душан Раичевић дао је тај износ Престоници за 21.мај кад је била прослава Дана незавиности на Цетињу. Колико знам то су урадиле и неке друге општине - казала је Бранка Никезић за "Дан"

 Засједање Скупштине општине Бар одржано 10. јуна предсједница СО мр Милена Божовић прекинула је на основу образложеног захтјева Клуба одборника "Бирам Црну Гору" који је у њихово име изнио шеф клуба Љубомир Вукославчевић. Према ријечима Божовићеве, у саопштењима ДПС-а и медијима под њиховом контролом од тог дана изврћу се разлози прекида сједнице, а главни разлог, како тврди, је тај што Демократска партија социјалита на сваки начин покушава да избјегне многе неријешене ствари у Бару. Божовићева каже да "Бирам Црну Гору" и она као предсједница Скупштине општине очекује у најмању руку извињење од предсједнице клуба одборника ДПС-а Бранке Никезић и партије у чије је име говорила на сједници локалног параламента.

- Уважавајући њене године и више од 30 година у политици морам да јој кажем да су и у Црној Гори дошла нека друга времена када је размишљање сопственом главом пожељно. Ми из БЦГ смо увијек спремни да на конструктиван начин дискутујемо и гласамо за све одлуке које ће допринијети да грађани Бара имају више посла и живе боље-каже Божовић.

Истиче да је Бирам Црну Гору партија успјешних и остварених људи који имају своје мишљење и знају како да промјене Бар на боље, те да "некорумпирани политичари могу да постављају питања не страхујући".

- У име грађана од Бранке Никезић и ДПС-а прије сваке друге расправе очекујем одговор на питање у чије име је донијета одлука да се Цетињу поклони 5.000 еура. Ко је то потписао и на ком органу у граду је то одобрено? Зашто тај новац нисмо паметније искористили и уложили у бржи завршетак шеталишта у Сутомору, или као једнократну помоћ социјално угроженима - наводи Божовић и додаје да је у Бару у овом тренутку много неријешених ствари.

- Почев од легализације објеката, преко неријешеног шеталишта, а самим тим и сезоне у Сутомору, па до азила за псе и лошег рада друштвених предузећа. Умјесто да причамо о томе, ДПС те теме на сваки начин покушава да избјегне.Скупштина је дом гдје о свему требамо расправљати. ДПС мора да схвати да ми нисмо као њихови сателити који на сваки њихов миг послушно климају главама и дижу руке приликом гласања- подвлачи Божовић.

Политика БЦГ је политика заштите обичног грађанина

- Бирам Црну Гору ниједног тренутка није дијелио своје суграђане по политичкој или вјерској припадности као што то ради Бранка Никезић. За разлику од ње, ми све грађане видимо као наше суграђане и Баране који заслужују поштовање. Као представник политике у коју вјерујем и коју моја странка заступа, организовала сам ифтар, ишла и на мису и на литију. Себе и моје партијске другове видим као оне који су потекли из народа, живе са народом и разумију њихове проблеме. Функцију на којој сам тренутно не видим као мјесто на којем ћу остати 30 и више година, већ ми је још једна прилика да будем ближа комшијама и да им колико могу са тог мјеста помогнем- каже Божовић и додаје да јој је жао што се данас Бар, а и цијела Црна Гора дијели по многим основама због таквих искључивости.
- Уста су им пуна равноправности док неко не изнесе свој став који је различит од њиховог. Политика БЦГ је у основи политика заштите обичног грађанина и његове економске и сваке друге сигурности. Од тога не одступамо- истиче Милена Божовић.

О новодима Божовићеве "Дан" је питао и Бранку Никезић која је потврдила да је Општина дала 5.000 еура Престоници Цетиње.

-Предсједник Општине Душан Раичевић дао је тај износ новца Престоници за 21.мај кад је била прослава Дана незавиности на Цетињу. Колико знам то су урадиле и неке друге општине - казала је Никкезић.

Иначе, на сједници СО 10. јуна Бранка Никезић (ДПС), замјерила је предсједници СО Милени Божовић (Бирам ЦГ) што ју је прекинула, не дајући одговор на питање о приоритету тачака дневног реда, додајући: "о приоритету је требало да размишљаш прије неколико дана када си била на челу оне колоне". Божовићева је одговорила да су све тачке важне.

- Није лијепо што сте ми упутили такве ријечи везано за литију, на дан када славимо Светог Јована Владимира, небеског заштитника нашег града и славе цркве. Ја сам предсједница СО свих грађана Бара, ма које вјере и нације они били. Нисам се отуђила као функционер, нити ћу икада. Жао ми је што то чујем, можете ми бити мајка - одговрила је Божовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:01