/ - фото: са сједнице
21/04/2022 u 19:47 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник СО Мојковац Марко Јанкетић: Надам се да ће до договора брзо доћи

Ни данас, по други пут заказана, није одржана сједница СО Мојковац

Ни данас, по други пут заказана, није одржана сједница СО Мојковац. Разлог је стари-недолазак два од три одборника колико их има Социјалистичка народна партија и одборници ДПС и СД. Како је казао Марко Јанкетић, предсједник СО Мојковац, поновила се иста прича од прије десетак дана, кад сједница такође због недостатка кворима се није могла одржати.

-Након што је извршена прозивка устанновљено је да присуствује само 15 одборника, међу којима и једна одборница СНП, што је недовољно за кворум. Зато смо сједницу још једном одложили, уз апел конституентима актуелне власти у Мојковцу да све урадимо да сједница коначно у новом термину, који ћу уз консултације за свима који учествују у раду локалног парламента брзо одредити.

Он је изратзио наду да ће до договора коначно доћи, иако је како акжу спреман за свеонио што закон предвиђа, кад је у питању немогућност одржавања сједнице у одређеном временском периоду.Морамо све неспоразуме ако их има ријешити унутар Коалиције-казао је он.

Према ријечима Горана Палевића, иначе подпредсједника Општине, из редова Коалиције,,Не дамо Мојковац'' није се смјело дозволити да сједница не буде одржана и тако оно што је планирано не буде одрађено.

-Нећу да улазим у разлоге недоласка колега одборника, уз наду да ће све нејасноће ако их има врло брзо бити превазиђене и сједница бити одржана,казао је он, док одборник УРЕ Вељко Дедејић каже да су увијек на страни грађана, желећи да дају допринос да све буде у потпуно законитом реду.

-Нијесмо тачно упознати због чега је настао проблем, иако се говори да је искључиви разлог тај што су у редовима СНП незадовољни понуђеним мјестима функционерским у градској власти. Има и оних који кажу да се криза власти у Беранама, гдје је СНП изошпштен, иако са највише одборничких мандата, из власти, се рефлектује на Мојковац. Оно штто треба, јесте да се све мора брзо окончати-устврдио је Дедејић.

Одборница Демократа Татјана Симић је казала да представници ове партије у локалном парламенту се редовно одазивају на све активности и да ће тако бити и убудуће.

-Оно што је евидентно јесте да сједница на којој је требало да се разговара о важним питањима за даље функционисање општине није у могућности да буде одржана. Зато апелујем на све да окончамо овај проблем, и да се коначно сједне у одборничке клупе-казала је Симић, док је Драгослав Јокић, из Уједињене још једном поновуио да ће искључиво радити за добробит грађана Мојковца.

-То је наша обавеза, зато смо и побиједили на изборима, и то смо дужни нашим суграђанима. Морамо коначно кренути са радом, казао је Јокић.

Радован Видојевић, одборник Нове сропске демократије, иначе чланице Коалиције,,За будућност Мојковца'', чији је члан и СНП, казао да се нада да ће за нерколико дана комплетан проблем бити ријешен.

-Ја сам разговарао са колегама из СНП и мислим да ће они на следећој сједници, која ће очекујемо бити врло брзо заказана присуствовати раду-казао је Видиојевић.

Раније су из СНП казали да на сједницу не долазе,,због незадовољства односом у остатку владајуће већине према тој странци''.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:20