/ На радном мјесту
17/05/2021 u 07:40 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник СО Никшић Немања Вуковић истакао: "Скенирање" затеченог стања још траје

Скупштина више неће бити проточни бојлер већ, вјерујем, истинска демократска арена у којој ће се, на пристојан и достојанствен начин, суочавати аргументи и надметати у квалитету рјешења, наводи Вуковић за "Дан"

Од 7. маја већину у Скупштини општине (СО) Никшић, након 16 година владавине ДПС-а и њених партнерских странака, чине доскорашње опозиционе партије. СО је тога дана добила и новог предсједника, двадесетшестогодишњег Немању Вуковића, потпредсједника Демократа Никшића и представника једне од сада владајућих коалиција "Мир је наша нација". У разговору за "Дан" Вуковић каже да је исувише рано за оцјену затеченог стања, јер "скенирање још увијек траје", али помаци су већ видљиви. То поткрепљује чињеницом да су по први пут у историји града обезбиједили телевизијски пренос сједнице, као и да су након конститутивне одмах одржали другу на којој је изабран предсједник Општине. Бити предсједник СО, каже он, одговоран је посао, али и велика част, па је спреман за изазове и проналазак рјешења за проблеме суграђана.

image
Немања Вуковић предсједник СО Никшић

– Када се човјеку пружи могућност да допринесе развоју свог града, ту мотивација апсолутно не може изостати. Свима је јасно гдје је Никшић био некада, а гдје је данас. Због тога нам је у наредном периоду неопходно стрпљење, јер проблеми које наслеђујемо захтијевају систематичан приступ, што ће резултирати дугорочним и одрживим рјешењима. Пред нама је много посла, али ту смо да уложимо максималне напоре како бисмо препородили град и утицали на побољшање квалитета живота суграђана. Сигуран сам да ће Никшић за четири године бити битно развијенији град него што је данас – каже Вуковић.

Акценат на функционалности и транспарентности

Немања Вуковић истиче да је Служба Скупштине изузетно професионална и да су заједничким снагама превазилазили изазове у протеклом периоду. Најавио је и да ће ускоро изабрати најближе сараднике водећи рачуна да то буду стручни и компетентни људи који ће донијети нови квалитет у градску управу.

– Простора за напредак и иновације и те како има, чему смо већ приступили и што је, вјерујем, уочљиво. Систем који затичемо може бити знатно унапријеђен, тако да ћемо акценат ставити на функционалност и транспарентност. Међутим, што сам казао у обраћању након избора за предсједника Скупштине, више од великих говора волим велики рад, велики труд и велико залагање. То је оно што могу да обећам и што ће, сигуран сам, дати резултат, истакао је Вуковић.

Слиједи избор в.д. секретара СО, којег ће предложити на првој наредној сједници, и формирање клубова одборника, за шта је рок седам дана од дана упућивања захтјева, па ће на новом засиједању формирати и радна тијела Скупштине.

– Сигуран сам да ће овај сазив Скупштине бити највреднији и најпродуктивнији када је у питању креирање прописа и доношење одлука. Скупштина више неће бити проточни бојлер већ, вјерујем, истинска демократска арена у којој ће се, на пристојан и достојанствен начин, суочавати аргументи и надметати у квалитету рјешења. Бићу покретач бројних иницијатива како бисмо подигли стандарде, увели нове праксе и како Скупштина више не би била отуђена од грађана већ мјесто на којем ће се говорити о рјешењима проблема са којима се они суочавају – најавио је Вуковић.

Фото: Ж. Шапурић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 04:09