/ - Фото: Масловарић
16/02/2022 u 14:02 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представници ЈУ Центар за спорт и рекреацију учествовали у раду скупштина спортских клубова

Трасирање развоја спорта главни циљ-саопштио Марко Масловарић, директор ЈУ Центар за спорт и рекреацију.

Свим редовним Скупштинама општинских клубова са подручја бјелопољске општине, које су одржане у фебруару текуће године присуствовали су представници Јавне установе Центр за спорт и рекреацију, чији је иначе оснивач Општина Бијело Поље. Према ријечима директора ове установе Марка Масловарића, све је рађено  са циљем да се потенцира,  трасирају и утврде смјернице и принципи даљег развоја бјелопољског спорта.

-Општина Бијело Поље годинама уназад издваја значајна средства за спорт, која је процентуално укупном општунском буџету у самом врху. Општина по издвојеним средствима на годишњем нивоу суфинансирања спортских клубова и спортско- рекреативних програма игра важну улогу. Изузетни резултати бјелопољских спортиста су најбољи показатељ репродуктивности сензибилитета Општине Бијело Поље и Центра за спорт према спорту и спортским активностима. Додаје Масловарић да су средства које издваја Општина сасвим довољна за развој масовног спорта, као приоритетног циља који је трасиран мисијом Центра за спорт, а да за елитне- врхунске спортске резултате је сигурно потребно изнаћи додатне изворе прихода. Истакао је директор Центра за спорт, захваливши се свим спонзорима који су имали осјећај за значај улагања у спорт. 

-Атлетски клуб Јединство баштини историју изванредних спортских резултата, али за даљи развој и унапређење атлетског спорта треба да уз средства које издваја Општина буду обезбијеђена и додатна средства као и да се након реконструкције Западне трибине градског стадиона одмах крене са адаптацијом атлетске стазе, што ће представљати основ одрживог развоја атлетског спорта- истакао је Масловарић.

Иначе, одржане су редовне Скупштине фудбалског, кошаркашког, одбојкашког и атлетског клуба.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:12