Представници барске општине на Криту / Општина Бар
19/10/2021 u 20:38 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представници Општине Бар на Криту

На састанку је одржана опсежна дискусија о томе како пољопривредницима – виноградарима најбоље пренијети уобичајене аероеколошке праксе примјењиве на винограде

Представници Општине Бар - Канцеларије за пројекте, заједно са осталим партнерима, присуствовали су трећем партнерском састанку пројекта Ecovinegoals, одржаном на Криту.

Теме састанка су биле агро-еколошке праксе, анализа пејзажа и станишта у винарским подручјима, партиципативно управљање у агроеколошкој транзицији винограда, комуникација и тренутни статус имплементације пројектних активности са финансијским статусом.

- На састанку је одржана опсежна дискусија о томе како пољопривредницима – виноградарима најбоље пренијети уобичајене аероеколошке праксе примјењиве на винограде. Општина Бар је преузела улогу израде транснационалне платформе за размјену свих пракси примјењених у виноградарству, у форми заједничке мапе на којој ће бити представљене све локације винограда и винарија у којима се спроводи истраживање.

Састанак је одржан у пријатељској и професионалној атмосфери, у угодном окружењу МАИЦХ-овог Међународног конференцијског центра, водећи рачуна о свим здравственим, заштитним мјерама против Ковид-19. У оквиру састанка организован је и обилазак два винарска пилот-подручја на Криту: у Општинама Платања и Арханес - истиче се у допису Општине Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:54