/ фото: Дан
07/08/2021 u 07:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пресуда суда предсједнику Општине Колашин "дрма" локалну власт

Оно што би урадио сваки одговорни појединац у оваквој ситуацији јесте да поднесе неопозиву оставку на функцију, што и Закон о локалној самоуправи предвиђа, али не и Булатовић

Предсједник Општине Колашин Милосав Булатовић би требало да поснесе оставку, након што је, одлуком Вишег суда, због злоупотребе службеног положаја, осуђен на условну казну затвора од шест мјесеци.

Пресуда предсједнику Општине најбоља је потврда да актуелна колашинска власт (ДПС-ГБ-СД) од самог старта ради незаконито. Оно што би урадио сваки одговорни појединац у оваквој ситуацији јесте да поднесе неопозиву оставку на функцију, што и Закон о локалној самоуправи предвиђа, али не и Булатовић.

Ово је реакција потпредсједника Демократске Црне Горе и одборника у СО Владимира Мартиновића.

- Булатовић се нада да ће му поједини бивши државни функционери помоћи, притиском на више судске инстанце, како би се пресуда укинула или преиначила. Заузврат, треба да почне распродаја општинске земље за личне и породичне интересе оних који му то обећавају. С будном пажњом ћемо пратити и притиске на државне органе, као и законитост рада локалне самоуправе - каже Мартиновић.

Политичка смјена

- Судија Сузана Мугоша пресудом је потврдила да је до моје смјене дошло из чисто политичких разлога, на насилан начин, не марећи за слово закона. Радује ме чињеница да је управна инспекција најавила долазак којим ће извршити детаљну контролу и организацију служби локалне управе - каже смијењени начелник Комуналне полиције Зоран Кујовић, који се обратио Управној инспекцији како би утврдили све пропусте у Булатовићевом раду.

Булатовић је 3. октобра 2018. године у пријави за стручно оспобљавање поднијетој Полицијској академији у Даниловграду својеручним потписом и печатом лажно приказао да Марко Матовић ради на пословима комуналног полицајца, без обзира на то што тада није био у радном односу, који је засновао тек након два мјесеца, када га је Булатовић поставио за в.д. начелника Комуналне полиције. Претходно је разријешио дотадашњег првог човјека те службе Зорана Кујовића. Стручно оспособљавање Матовића плаћено је у износу од 446 евра из буџетских средстава Општине Колашин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:28