/ - фото: Д.С.
07/07/2021 u 11:33 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

При крају радови у Бару на изградњи кружног тока са приступном саобраћајницом и надвожњаком

Изградња кружног тока са приступним саобраћајницама, паркинг просторима и новосаграђеним надвожњаком је у колском дијелу потпуно завршена

Радови на изградњи кружног тока са приступном саобраћајницом и надвожњаком биће завршени у наредних пар дана.

Како сазнајемо из Општине Бар, изградња кружног тока са приступним саобраћајницама, паркинг просторима и новосаграђеним надвожњаком је у колском дијелу потпуно завршена. Постављени су сви слојеви асфалтних подлога, сада је у фази постављања хоризонталне и вертикалне сигнализације и за очекивати је да радови на сигнализацији буду завршени у наредних пар дана,

Према истим наводима, прикључена је јавна расвјета, како за саобраћајнице, тако и за пјешачке комуникације и паркинг мјеста, а у току је уређење пјешачких комуникација, тротоара и зелених површина. Тренутно се врши садња цвијећа и хортикуларно уређење које се може реализовати и независно од одвијања саобраћаја. Грађани Бара добиће још један уређен простор и значајне инфраструктурне пројекте, који ће им пред крај ове радне седмице бити уступљени на коришћење.

Пројекат је важан јер је и од регионалног значаја јер овај саобраћајни правац представља алтернативе једином прелазу преко пруге у Булевару ЈНА на регионалног правца Петровац–Бар–Улцињ, односно границе према Албанији.

– Важан је са сигурносног аспекта преласка преко пруге у Бјелишима, за насеља Бјелиши, Зупци–Сусташи, гдје гравитира велики број становника, а гдје смо у претходном периоду имали саобраћајне незгоде преко Жељезничке пруге. Важан је са становишта уређености простора, смањења саобраћајних гужви, у улици Боркој и Риста Лекића, те изградњом великог броја паркинг мјеста, тако да је овај простор постао посебно интересантан за инвеститоре за урбанистичке парцеле које су намијењене за стамбено-пословне садржаје – наводе из Општине.

Вриједност радова на кружном току са саобраћајницом уговорена је на износ од 725.984,81 еура и у потпуности се финансира сопственим средствима капиталног буџета Општине Бар, као и изградња надвожњака која је коштала 1.678.332 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 15:08