Сусрет са малим фолклорашима / - Д. Стојановић
16/08/2021 u 10:56 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пријем у СО Бар за мале фолклораше

Учесници дјечијег Кампа и фестивала фолклора из града под Румијом понијеће најљепше успомене и враћати се по нове, из године у годину

Предсједница Скупштине Општине Бар мр Милена Божовић уприличила је пријем поводом дјечијег Кампа и фестивала фолклора земаља региона који се одржава у Бару, на којем су биле и секретарка СО Бар мр Александра Грабеж и секретарка Секретаријата за културу, спорт и младе Општине Бар мр Ирина Дабовић.

Предсједница СО Бар је нагласила задовољство што су организатори Кампа, Удружење „Луча“ и Удружење фолклорних ансамбала Црне Горе одабрали Бар, као мјесто које је отворено ка манифестацијама које промовишу културу, традицију и едукацију младих.

Изразила је наду да ће сви учесници дјечијег Кампа и фестивала фолклора из града под Румијом понијети најљепше успомене и враћати се по нове, из године у годину-наводи се у саопштењу СО Бар.

мр Ирина Дабовић секретарка Секретаријата за културу, спорт и младе општине Бар истакла је  да је фолклор дио нематеријалног културног насљеђа које је препознато као инструмент културног идентитета, и нагласила значај очувања нашег заједничког насљеђа и промоције културне разноликости у приближавању заједница и побољшању дијалога између различитих култура.

Предсједница СО Бар је такође, на Љетној позорници Дома културе, свечано отворила завршни концерт на којем су се пјесмама и играма земаља региона представили учесници дјечијег Кампа и фестивала фолклора.

Организатори и учесници Кампа изразили су велику захвалност предсједници СО Бар на пријему и исказаној подршци за одржавање ове веома значајне манифестације-закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 00:24