Пријестоница купила ново возило за превоз ученика / - ФОТО: пријестоница цетиње
27/02/2022 u 11:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пријестоница купила ново возило за превоз ученика школе Његош

Кашћелан је рекао да, иако организација превоза ученика није надлежност Пријестонице, то не умањује њихову одговорност, па је градска управа одлучила да се укључи и на адекватан начин ријеши овај деценијски проблем

Пријестоница Цетиње купила је путнички комби за превоз ђака који ће наредних пет година уступити на коришћење Основној школи „Његош”, и тако обезбиједити превоз од куће до школе и назад, за све ученике приградских насеља и мјеста.

Возило марке „Цитроен“ са шеснаест сједишта, вриједно 36 хиљада еура, купљено је новцем опредијељеним кроз Програм развоја Пријестонице Цетиње за 2021. годину. Специјализовано возило испуњава стандарде и захтјеве који имају за циљ осигурање сигурности младих путника.

Градоначелник Пријестонице Цетиње Александар Кашћелан, предао је директорици школе „Његош” Андријани Алексић, писмо намјере о донацији и изразио задовољство што ће се и дјеци ове школе омогућити редовно похађање наставе.

Кашћелан је рекао да, иако организација превоза ученика није надлежност Пријестонице, то не умањује њихову одговорност, па је градска управа одлучила да се укључи и на адекватан начин ријеши овај деценијски проблем.

Министартво културе, спорта и науке дало је сагласност Школи да запосли возача и обезбиједило средства за одржавање возила. Пријестоница Цетиње одлучила се за ову инвестицију и из разлога јер ОШ „Његош“ није добила возило за превоз ученика приликом расподјеле коју је 2019. године организовало ресорно Министарство.

Локална самоуправа обезбјеђује бесплатан превоз за ученике из сеоских подручја са територије Пријестонице, за средњошколце који путују у школе са сједиштем у Подгорици, али и за ученике из Подгорице који похађају неку од средњих школа на Цетињу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:43