/ фото: Цетиње
03/10/2021 u 10:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пријестоница наставила санацију фасада на Ријеци Црнојевића

Градоначелник Кашћелан са сарадницима обилашао је градилиште

Пријестоница Цетиње започела је другу фазу санације фасада на Ријеци Црнојевића, вриједну око 42 хиљада еура. Санација фасада реализује се у оквиру пројекта „Beautiful Cetinje“, новцем обезбијеђеним кроз Програм развоја Пријестонице Цетиње за 2021. годину.

Санација фасада на Ријеци Црнојевића у другој фази обухвата објекат Мјесне заједнице и зграду биоскопа, како је то и обећао градоначелник Александар Кашећелан током сусрета са предсједником мјесне заједнице у марту ове године.

Градоначелник Кашћелан са сарадницима обилашао је градилиште, гдје је саопштио да је задовољан до сада учињеним.

- Објекат мјесне заједнице је завршен, чиме су унапријеђени услови за рад мјесне управе, али и других корисника тог објекта. Настављамо са радовима на биоскопу, а у договору са управом мјесне заједнице и уз подршку служби Пријестонице да санирамо проблеме са којима се мјештани Ријеке Црнојевића суочавају. Посла има, али и воље да се заједно дође до рјешења која су прихватљива за све- казао је Кашћелан.

image
фото: Цетиње

Радови на објекту Мјесне заједнице Ријека Црнојевића обухватали су израду новог крова, санацију фасаде, израду олука, као и уградњу нових прозора и улазних врата. Вриједност изведених радова је готово 11 хиљада еура, а извођач је била компанија Art adapt са Цетиња.

На згради биоскопа у току су радови на адаптацији фасаде. Биће замјењени прозори и улазна врата, хоризонтални и вертикални олуци, и дјелимично кров. Вриједност уговорених радова је око 31,1 хиљаду еура, а изводи их будванско предузеће Profil in.

Прва фаза санације фасада на Ријеци Црнојевића, вриједна око 60 хиљада еура, завршена је крајем марта ове године. Санација је обухватила пет објекта становања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 11:57