Фото: Цетињски лист
12/06/2021 u 13:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пријестоница: Прије рока враћени кредити вриједни више од два милиона еура

Пријестоница Цетиње вратила је кредитно задужење према Инвестиционо развојном фонду, затварајући тако све обавезе према овој институцији које датирају још из 2010. године.

Управа Пријестонице Цетиње је домаћинским пословањем и пажљивим односном према новцу грађана успјела прије рока да измири два кредита, чија је укупна вриједности већа од два милиона еура, јавља портал Цетињски лист, РТВ Цериње.

Истовремено, управа града у посљедње три године увећала је имовину Пријестонице за више од 3.6 милиона еура, саопштено је из Пријестонице Цетиње.

Пријестоница Цетиње вратила је кредитно задужење према Инвестиционо развојном фонду, затварајући тако све обавезе према овој институцији које датирају још из 2010. године. Укупно дуговање које је враћено ИРФ-у износило је 1,212 милиона еура. Поред овог кредита, враћен је и дуг вриједан 790.202 еура, који је настао по основу обавеза Пријестонице Цетиње према Егализационом фонду Црне Горе – наводи се у саопштењу.

Куповином комплекса некадашњег Обода, како додају, имовина Пријестонице увећана је за око 135 хиљада метара квадратних, чија је вриједност процијењена на 2.515.000 еура. За додатних 750,000 еура увећана је имовина Цетиња куповином земљишта на којем се некада налазио хотел Локанда.

Готово 200 хиљада еура коштало је 12 станова које је Пријестоница Цетиње купила у згради Синдиката културе како би реализовала програм социјалног становања, а још три непокретности купљене су за укупно 138.900 еура. Наведени подаци указују на више него успјешан рад локалне самоуправе, која у континуитету измирује наслијеђене обавезе из претходног периода и смањује задужење, при томе водећи рачуна да се постојећа имовина увећава, на добробит свих грађана Цетиња – закључује се у саопштењу Пријестонице Цетиње.

Према завршном рачуну буџета за 2020. годину Пријестоница Цетиње је од 2018. до 2021. година смањила дуг за готово три милиона еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:35