/ - SA SASTANKA (FOTO: PRIVATNA ARHIVA) -preuzeto sa portala RTCG
13/04/2024 u 13:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Princ Filip Karađorđević posjetio Cetinjski manastir

Princ Filip Karađorđević boravi u privatnoj posjeti Crnoj Gori. On je tom prilikom posjetio Cetinjski manastir, jedan od najznačajnijih manastira Srpske pravoslavne crkve, koji je posvećen rođenju Presvete Bogorodice.

- Princa Filipa dočekao je Mitropolit crnogorsko – primorski g. Joanikije, nakon čega je prisustvovao večernjoj službi s molebanom. Posle molebana, upriličen je sastanak Princa – Naslednika i mitropolita Joanikija, koji je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Njegovog Kraljevskog Visočanstva. Princ Filip kazao je da mu čini posebnu čast što ima priliku da se sastane s mitropolitom Joanikijem i da bude na Cetinju, Prijestonici Crne Gore, koja ima veliki istorijski značaj, a čiji je jedan od simbola, upravo Cetinjski manastir - navodi se u saopštenju.

- Svjestan sam značaja i istorijskih veza moje porodice i Cetinja. Iz tog razloga mi svaki dolazak na Cetinje mnogo znači i budi posebne emocije -  kazao je on, prenosi portal RTCG.

Mandić posjetio Cetinjski manastir

On je istakao i da je veliki blagoslov što je imao priliku da prisustvuje bogosluženju u Cetinjskom manastiru, pored ćivota Svetog Petra Cetinsjkog.

- I za Cetinjski manastir vežu me posebne uspomene. Jednu od tri znamenite hrišćanske svetinje, ruku Svetog Jovana Krstitelja, koja se čuva u ovom manastiru, donio je moj djed kralj Petar II - kazao je Princ Filip.

Nakon posjete Cetinjskom manastiru i susreta s mitropolitom Joanikijem, Princ Filip je obišao i Dvorsku crkvu na Ćipuru, u kojoj su pohranjeni zemni ostaci crnogorskog vladara i osnivača Cetinja, Ivana Crnojevića, kao i posmrtni ostaci kralja Nikole I Petrovića i njegove supruge kraljice Milene.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:39