/ -FOTO: ARHIVA
06/11/2022 u 15:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pritužba na TV Pljevlja: Pojedini primaju plate, a nema ih u aktu o sistematizaciji

Već duže vrijeme pojedinim zaposlenim isplaćuje plate prema uvećanim koeficijentima koje su oni dobili preko aneksa ugovora, a da ne postoje u aktu o sistematizaciji radnih mjesta, piše u pritužbi

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane tri prijave, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Građani su se žalili da pekara Orex u Podgorici i auto servis u Beranama ne izdaju fiskalne račune, a obje primjedbe su u proceduri, prenosi Mina business. 

Evidentirana je i pritužba da menadžment Televizije Pljevlja već duže vrijeme pojedinim zaposlenim isplaćuje plate prema uvećanim koeficijentima koje su oni dobili preko aneksa ugovora, a da ne postoje u aktu o sistematizaciji radnih mjesta.

- Koeficijenti su mnogo veći nego predviđeni sistematizacijom, tako da zaposleni i menadžment nanose štetu firmi i ostalim zaposlenim - navedeno je u prijavi.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:59