Сарић / Фото: Приватна архива
29/06/2021 u 13:53 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Привредник Божо Сарић изабран за предсједника барског Ротари клуба

Клуб је сигуран да ће нови предсједник успјешно водити клубм и завршити започете пројекте

За новог Предсједника Ротар иклуба у Бару изабран је привредник Божо Сарић.

Клуб је сигуран да ће нови предсједник успјешно водити клуб, завршити започете пројекте и осмислити нове, све за добробит заједнице.

Барски ротаријанци су у прошлој години, током мандата Горана Ђуровића завршили пројекат „10 година за 10” школа- донација компјутерске и остале неопходне опреме свим барским основним школама, вриједан 20.000 еура.

Клуб је у току 2020/2021. године обезбиједио донације за Друштво добровољних давалаца крви Бар,Народну кухињу, Црвени крст, а послата је помоћ Ротарy Дистрикту 1013 Хрватска за подручја погођена земљотресом.

Најважнији пројекат покренут у претходној години је Глобал Грант под називом „Удахни живот“ којим ће се обезбједити анестезиолошка радна станица и Ултразвучни апарат за Општу болницу Бар и два ЦТГ апарата за Клинички центар Црне Горе, за Одјељење патологије трудноће.

Пројекат је посвећен борби против прееклампсије, тешке компликације у трудноћи која погађа 10 одсто жена. Клуб ће пројектом обезбједити средства како би се на нивоу Црне Горе подигла свијест о прееклампсији, њеном дијагностиковању и третирању.

Вриједност пројекта је око 65 000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 16:09